От х:

Днес в x:

Алчни търговци рекетират бездетни семейства. Крадат фирми за фактури менте. Преглед на печата

Алчни търговци рекетират бездетни семейства, съобщава в челен материал днес "Хасковска Марица". По думите на медици процедурата ин витро струва 2800 лева. Заради алчни фармацевтични компании обаче сумата скача до 5000 – 8000 лева. Като пример се дава цената на една игла за спринцовка, която струва 3 стотинки, но в калкулацията за ин витро излиза 120 лева.

Благоустрояват Хасково с 88 млн. лв., четем още на първа страница. Общественото обсъждане на бюджета ще се състои днес в зала "Хасково" от 17.30 ч.

Турски грошове заляха магазините е друг акцент от първа. Магазинери и таксиджии връщат като ресто турски монети. Те не са излезли от употреба, но се обменят само в турска банка.

Увеличават се имотите за публична продан, информира на втора страница изданието. Става дума за имоти на длъжници, продавани от съдия-изпълнител.

Атака разтури събрание на джамийско настоятелство, четем още на страницата за вчерашния националистически десант в Минерални бани.

Чакат нови наркоразстрели, информира челно изданието на трета страница. По информация на вестника на наркопазара се е появил нов играч от ливански произход.

"100 патрона" отгърмя заради пияни ученици, четем още на страницата. Известната дискотека в Свиленград е затворена със заповед на кмета.

И БСП в Свиленград иска отцепване от ВиК Хасково, пише в голяма материал на 4 страница, която е посветена цялата на тази тема.

Кризата е по-скоро в главите ни, казва в интервю за вестника Божана Апостолова. Богаташката-поетеса представи новата си книга в края на миналата седмица в Хасково.

Едно кафене и няколко въпроса, пише в авторски материал на 10 страница Дикран Балабанян. Въпросът всъщност е само един, но авторът така го усуква и пресуква, че може и да изглеждат повече. Всъщност самият въпрос е защо се допуска съществуването на кафенето пред "Заря".

Крадат фирми за фактури менте, пише в заглавие над главата "Новинар юг". Фалшива бланка плюс касова бележка за 110 лева струва 5 кинта на битака в Димитровград.

17.5 т. "смилянски" боб от Китай спрян, пише в другото челно заглавие на първа страница в броя. Фасулът-менте е открит в два пакетажни цеха и търговска мрежа в Хасково. По обичая си от РИОКОЗ отказват да кажат кои са те.

Мюфтийско настоятелство събира незаконно ЕГН-та, четем на втора страница. Става дума за вчерашното провалено събрание на настоятелството в Минерални бани. Атакистите ще дават на прокурор организаторите, задето искали незаконно лични данни.

Шопската салата – с полска краставица, отбелязва изданието на 4 страница. Търсенето на семена за краставици е паднало драстично, което означава сигурна висока цена на зарзавата. Сега ядем турски, а скоро ще ни залеят с полска продукция, казват пред вестника агрономи.

Състезанието в БСП: сам бягаш, втори стигаш, пише в коментар на 7 страница, посветен на избирането на областен червен шеф миналата седмица. Към текста има и кратко интервю със зам.-министъра Кирил Желев, който от няколко дни е пресен член на БСП Хасково.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини