От х:

Днес в x:

Нинова с писмо до Борисов, БСП готова да вземе "Бузлуджа"

Корнелия Нинова изпрати писмо до премиера Бойко Борисов, с което БСП иска да си върне чинията на Бузлуджа.

В писмото се посочва, че с решение на Министерския съвет от септември 2011 г. на БСП се прехвърля безвъзмездно правото на собственост върху Дом-паметник комплекс връх „Бузлуджа”.

В писмото се казва още, че БСП изразява готовност процедурата по безвъзмездното прехвърляне на собствеността на имота да бъде финализирана с подписване на договор.

През април тази година служебният регионален министър Спас Попниколов внесе предложение в Министерския съвет правителственото решение за "Бузлуджа" от септември 2011 г. да бъде отменено и държавата да си върне правото на собственост.

От протокола на заседанието на служебния кабинет обаче впоследствие стана ясно, че предложението на Попниколов е оттеглено.

Наскоро бе лансиран проект Бузлуджа да се превърне в печеливша туристическа атракция чрез 70-метров панорамен асансьор. Зад идеята за осъвременяването на проекта застанаха авторът на монумента арх. Георги Стоилов, кметът на община Казанлък, на чиято територия е паметника, Галина Стоянова и арх. Дора Иванова от фондация "Проект Бузлуджа".

Източник: http://offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини