От х:

Днес в x:

Домашно изплетена абитуриентска рокля удря в земята костюми за хилядарки

    „Абитуриентската рокля, която изплетох сама с прежда за 20 лева, удари в земята костюми за хилядарки и дъщеря ми бе избрана за принцеса на бала преди години“. Това разказа хасковската актриса Антоанета Станчева, която бе изложила свои произведения на празника на плетенето и бродирането, който се провежда днес в димитровградското село Крум. Той е посветен на световния ден на плетенето и се провежда за трета година. Организатори са общината и селското читалище.

    20 читалищни колектива от три общини – Димитровград, Гълъбово и Хасково, представят своите произведения в градинката в центъра на селото. Освен плетива и бродерии, са изложени и гоблени, а за всяка отделна категория ще има награди, обясни секретарката на читалище „Просвета 1926“ в Крум Минка Иглева.

    Тя обясни домакинството на Крум с всеизвестния, по думите й, факт, че от селото са най-добрите плетачки в региона. Тук в средата на миналия век дори имало комуна по плетене, която издавала майсторски свидетелства.

    Успоредно с пъстрото изложение на бродерии и плетива се провежда и фестивал на старата градска песен, която също има конкурсен характер и за победителите са предвидени награди. Отличия ще има за най-добрите в ревюто на ретро костюми, допълни Иглева.

    „Започнах да плета още докато бях актриса в хасковския театър. Научиха ме две гардеробиерки. Плетенето е невероятна терапия. Това, заедно с велосипеда, ме спасява в живота“, признава Тони Станчева.

    Тодор Кръшков

        

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ко
      коцето
      7 -14
      22:18, 10 юни 2017
      Моето гардже най-хубаво! Бля- бля! Виж коментара
    • 2
      Ме
      Меча
      3 -1
      18:54, 11 юни 2017
      Добре де, защо засрамвате жената с това преставяне "актриса"? Повече от 20 години не играе, обаче все я представят като актриса. Да кажат "творец на свободна практика" или "общинска служителка" срамно ли е?
    • 3
      Гр
      гражданка
      1 -3
      10:49, 12 юни 2017
      Преди години плетивото беше модерно защото нямаше друго, по-възрастните жени можеха да плетат.Сега младите не знаят, има всичко и не е модерно макар да е красиво.

    Случаен виц

    Последни новини