От х:

Днес в x:

Димитър Аврамов от ДПС сдава депутатския имунитет

Народният представител от ДПС Димитър Аврамов сам даде депутатския си имунитет. Това обяви председателят на Народното събрание Димитър Главчев.

До това се стигна след като преди дни главният прокурор Сотир Цацаров поиска даване на разрешение за продължаване на наказателното производство срещу Аврамов и искане за снемане на имунитета му.

След едногодишно разследване, на 30 август 2013 г. СГП е предала на съд Димитър Аврамов и Методи Петков за корупционно престъпление - търговия с влияние.

Димитър Аврамов, някогашен депутат на ГЕРБ, е обвинен в това, че в периода 6 юли 2012 г. - 17 юли 2012 г. във Враца, Плевен, Монтана подпомогнат от съучастника си Методи Петков, при условията на продължавано престъпление е поискал 50 000 - 60 000 лева и е получил 100 000 лв. от търговец, за да упражни влияние при вземане на решение от Директора на Областна дирекция "Земеделие" - Монтана.

На 29 юни 2016-а Софийският градски съд оправда изцяло Аврамов и Петков, но след протест на СГП, Апелативен съд - София отмени оправдателната присъда и върна делото за ново разглеждане от Софийския градски съд.

Производството към момента бе спряно, тъй като подсъдимият Димитър Аврамов е избран за народен представител в 44-то Народно събрание и е придобил имунитет.

Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини