От х:

Днес в x:

Samsung Blue Earth: със слънчева енергия

Противно на очакванията ни, новостите от Samsung наистина нямат свършване - очевидно корейската фирма ще бъде в центъра на вниманието на Mobile World Congress. Освен десетината нови музикални телефони, камерафони и сензорни модели, оказва се, че фирмата ще представи поне един екологичен телефон, наречен Samsung Blue Earth.

Устройството предлага на потребителите възможност за зареждане от слънчева енергия (съответният панел за тази цел се намира на гърба на моноблока). Въвеждането на данни е реализирано чрез сензорния екран. Налице са още Bluetooth, FM радио, камера и microSD слот. В режим Eco Walk новият Samsung Blue Earth брои крачките на притежателя си, като същевременно прави изчисления за това с колко би се увеличил обемът на въглеродния двуокис, ако бихте изминали същия път с автомобил. Според нас подобна функция е доста безполезна, но поне звучи любопитно.



Корпусът на Blue Earth е изработен от лесно рециклираща се PCM пластмаса. От фирмата твърдят, че при производството му не са използвани опасни за околната среда вещества от рода на бром, берилий и фталати. Сведения за цената и датата на началото на Blue Earth отсъстват.
Източник: tehnozona.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини