От х:

Днес в x:

Коронясаха новата Царица роза в Казанлък

Цветелина Илиева ще носи царската власт за една година над маслодайната роза и нейните поданици от Казанлък, писа БГНЕС. Илиева бе избрана в петък вечерта от жури с председател Николай Ибушев. 

Цветелина Илиева участва в конкурса под № 1 и е на 18 години, зодия Скорпион. Занимава се с рисуване и има спечелени няколко национални конкурса.

Тя завършва тази година НГПИД "Акад. Дечко Узунов", с профил дизайн. Първа подгласничка на победителката е Пламена Желева, а втора - Ванеса Цветкова.

Общо 21 момичета са се подготвяли за "Фестивала на розата", в който участват само абитуриентки. Те са дефилирали в осъвременени народни носии, в официални тоалети и в спортни облекла.

За първи път престижната надпревара се е състояла през далечната 1968 година. Организаторката на конкурса Сребра Касева поясни по bTV, че е имало програма "Пътят към короната", в която желаещите да я носят, са посетили културни институти, посадили са рози и са се научили на протокол и етикет.

А една от най-големи награди на новата носителка на короната е посещението й в Япония, и то два пъти. Наградата се дава от посолството на Япония, като посланикът е бил част от журито.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини