От х:

Днес в x:

Арестуваха главния редактор на водещия опозиционен вестник в Турция

Турските власти арестуваха главния редактор на основния опозиционен вестник „Джумхуриет“. Огуз Гювен бе задържан в Истанбул и отведен за разпит в централата на полицията, твърди Анадолската агенция.

Арестът е извършен заради публикация за смъртта тази седмица в пътна катастрофа на турския прокурор Мустафа Алпер, който е водеща фигура разследването на заподозряните за участие в миналогодишния опит за преврат, пише още БГНЕС.

„Джумхуриет“ (“Република“) е най-старият вестник в страната и водещ медиен критик срещу политиката на президента Реджеп Ердоган. Той e изразител на светските сили в Турция и се противопоставя срещу тенденциите на великотурски реваншизъм и обвързването на политиката с религията.

Междувременно The Local съобщи, че в Истанбул турската служба за борба с тероризма е арестувала немски преводач на лява информационна агенция. ARD посочва, че Министерството на външните работи в Германия не е коментирало публично информацията.

По-рано истанбулската полиция арестува 57 души от фондовата борса на града заради връзки с опозиционера Фетхуллах Гюлен и организацията му ФЕТО.

Източник: БГНЕС

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Су
    Су-37
    0 0
    17:11, 12 май 2017
    Затъвате пичове....
Последни новини