От х:

Днес в x:

Фестивал на езиците даде начало на Вазовите дни за Езиковата гимназия в Смолян

    С изключително вълнуващ, емблематичен и традиционен празник - Фестивалът на езиците започна честването на патронния празник за ПГПЧЕ "Иван Вазов" в Смолян.

    Залата на РДТ днес беше пълна с възпитаници на гимназията, които искаха да се насладят на сътвореното от техните съученици. "Децата сами правят театрални постановки и ги изнасят на съответния чужд език, който те изучават като първи, в нашия случай английски или немски език, понякога сами измислят сценалиите, развихрят въображението си, за нас е изключително интересно, понякога избират класически произведения, но винаги на сцената представят талант, знания емоция, креативност, всичко което могат, а те са изключително талантливи", каза директорката на училището Надежда Горанова. Тя добави, че тази година в училището имат много поводи за радост. Първо, от 15 септември ПГПЧЕ вече е със статут на Езикова гимназия. Другото е постиженията на учениците. Най-върховите са представянето на национални олимпиади. Тази година един ученик се явява на Националната олимпиада по български език и литература, двама участват в олимпиадата по английски, като дванайсетокласничката Ванеса Терзиева е оценена с 6.00 и е лауреат на олимпиадата. От училище има класиран ученик на Националната олимипиада по немски език - Свобода Каврошилова е на шесто място, има класиран ученик по география и икономика и класиран ученик по история и цивилизация.  
    За постиженията на учениците заслуга имат техните преподаватели, които също са оценени по достойнство. Традиционната награда на гимназията "На учителя с любов" тази година училищното настоятелство връчи на преподавателката Галина Ангелова. Самите ученици с анкета са избрали и учители, които да получат специални грамоти. Грамота за най-силен учител получи Ана Николова, грамота за най-позитивен учител - Тодор Сотиров, а за най-всеотдаен учител беше определена отново Галина Ангелова.

    Величка Петкова


     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини