От х:

Днес в x:

Назначени са заместник-министри в седем министерства

Министър-председателят Бойко Борисов подписа заповеди за назначаването на 10 заместник-министри. Предложенията са на съответните министри.

В Министерството на труда и социалната политика зам.-министри стават Зорница Русинова, която до януари 2017 г. бе социален министър, и Росица Димитрова - директор на Дирекция "Социални дейности и здравеопазване" в Община Велико Търново.

В Министерството на регионалното развитие и благоустройството са назначени Деница Николова, която от ноември 2014 г. до януари 2017 г. заемаше същия пост, и Малина Крумова - вицепремиер по еврофондовете в последния служебен кабинет.

Зам.-министри на околната среда и водите стават Атанаска Николова, заемала поста от август 2014 г. до декември 2016 г., и народният представител в 40-ото Народно събрание Николай Кънчев, който в последните години работи в частния сектор.

Велик Занчев е назначен за зам.-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. От 2014 г. до момента е председател на Съвета на директорите на Холдинг БДЖ ЕАД.

Александър Манолев ще бъде зам.-министър на икономиката, а Жечо Станков - на енергетиката. Манолев е бил зам.-министър на туризма в периода 2015 г. - 2016 г., а след това става председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Жечо Станков е бил зам.-министър на енергетиката в периода 2015 г. - януари 2017 г.

В Министерството на младежта и спорта зам.-министър става Ваня Колева. В периода 2014 г. - януари 2017 г. е парламентарен секретар на ведомството.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини