От х:

Днес в x:

Плакет от президента Радев за Музикалното в Широка лъка, президентшата гледа тричасов концерт за 45-годишнината

    Изненадващо за мнозина съпругата на президента Румен Радев - Десислава Радева се оказа сред официалните гости на грандиозния концерт по случай 45-годишнината от създаването на Националното училище за фолклорни изкуства "Широка лъка". Президентшата Радева без излишна показност седна на първия ред в залата на училището и изгледа без да мръдне почти тричасовия концерт, омагьосана от изпълненията на талантливите ученици.
    За 45-годишнината на НУФИ младите таланти бяха подготвили наситена програма, която достигна до сърцето на всеки в залата. Младежите изпълниха музика, песни и танци от всички фолклорни области на България. Представиха обработки на народна музика от класици като Красимир Кюркчийски, Николай Кауфман, Стефан Мутавчиев. Един от гвоздеите на програмата беше популярната "Заблеяло ми агънце", в аранжимент на Ст. Добрев, изпълнена от Невена Джахова. Фурор предизвикаха и изпълненията на представителния хор и оркестъра на НУФИ под диригенството на бившия възпитаник на училището, а сега преподавател там Ганчо Гавазов. А танцьорите разтуптяха сърцата с родопски, пирински, шопски и гергьовски танц. Прозвучаха още автентични двугласи от Неделино и Пирин и миниатюри от Странджа в аранжимент на Стоян Пауров.
    Поздравителни адреси и цветя от официални институции и почитатели заваляха в залата. От Президентството връчиха на директорката Стоянка Тенова специално поздравление от президента Румен Радев и Плакет "Св.Св. Кирил и Методий". Депутатът д-р Даниела Дариткова лично поздрави учениците. От МОН връчиха подаръци, поздравителни адреси имаше от Министерство на културата, АМТИИ-Пловдив, фолклорни ансамбли. От името на кмета Николай Мелемов, зам.-кметът Венера Аръчкова връчи почетния знак на Смолян.

    Величка Петкова
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини