От х:

Днес в x:

Детска книжка за безопасно движение на пътя получиха второкласници в ОУ "Алеко Константинов"

    Книжката "Внимание,деца!", свързана с безопасното движение на малчуганите по пътя бе представена днес пред ученици от ОУ "Алеко Константинов". Нейни автори са журналистката от БНР Емилия Антова и полицаят Симеон Манчев.  Антова гостува днес в димитровградското училище. Сподели как е възникнала идеята за написването на детската творба. От нея ще получат всички 96 второкласници в ОУ "Ал.Константинов".

    "Идеята ми хрумна, когато разговорях с министъра на вътрешните работи. Свързах се и с един негов колега, който обича да пише. Книжката е забавна и приятна, с рисунки, които децата могат да оцветяват. Стихчетата са написани с желанието, докато децата ги четат да мислят как да се държат на пътя и как да се пазят", разказа Антова. Тя посъветва децата, когато са на пътя да мислят как да съхраняват себе си и не винаги да разчитат на шофьорите. Знаци и правила, които трябва да знаят подрастващите съдържа още книгата.

    "Разбрах, че тук наскоро е имало случай с пострадало на пътя дете. Моля ви не бързайте, бъдете внимателни", посъветва още децата журналистката от БНР. И като малки, и като големи пазете своя живот и този на останалите хора, допълни Антова.

    Инициативата за представянето на книжката е пилотна и е на община Димитровград, която се грижи за превенцията на подрастващите, обясни шефът на Хуманитарния отдел Антоанета Шаркова. Предвижда се от творбата да получат и деца от останалите училища в общината.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини