От х:

Днес в x:

28 деца от Хитрино пристигат на пролетен лагер в Смолян, кани ги кмета Мелемов

По покана на кмета Николай Мелемов на 8 април, събота, пристигат 28 деца от Хитрино на пролетен лагер в Смолян, съобщиха от пресцентъра на общината. Групата ще бъде придружавана от трима ръководители и едно медицинско лице. В края на миналата година градоначалникът отправи покана до кмета на Хитрино Нуридин Исмаил, дечица да гостуват на нашия град през пролетната ваканция, като община Смолян поема всички разходи по пребиванието, нощувките, храната и развлеченията. „Надявам се, че ще приемете предложението ми, защото след този стрес и ужас, който са изживели и децата, е добре да се възстановят и да сменят обстановката”, посочи Мелемов в поканата до своя колега.
Децата, които пристигат в Смолян са на възраст от 8 до 15 години и ще гостуват на общината до 12 април. Те ще бъдат настанени в хотелски комплекс „Смолена” –с.Смилян, където ще бъдат вечерите и закуските им. Имат предвидени обяди в същия комплекс, както и в хотел Кипарис Алфа.
Община Смолян е подготвиха богата и разнообразна програма за дечицата, които са изживели ужаса на трагедията през декември м.г. Те ще посетят Планетариума, РИМ „Стою Шишков”-Смолян и Плувния басейн. Организиран им е поход до Каньона на водопадите, посещение на пещерата „Ухловица”, крепостта Калето и Агушевия конак в Могилица. Малчуганите ще имат свободно време и за разходки в Смолян.
На 11 април те ще се срещнат с кмета Мелемов в общината, а на 12 април си отпътуват за Хитрино.
Припомняме, че жителите на община Смолян бяха съпричастни към трагедията на хората от шуменската община и се включиха във всички благотворителни акции в  помощ на пострадалите. Дори малчуганите от детска градина „Зорница” организираха дарителска акция за приятел от Хитрино „От дете на дете” и събраха 30 играчки, които бяха изпратени за подаръци на дечицата в пострадалата шуменска община.
Над 60 чувала с дрехи, обувки и топли завивки също бяха изпратени в Хитрино. Акцията организираха читалище „Орфееви гори” – кв.Райково , а община Смолян осигури транспорта да стигнат даренията до пострадалите хора.

 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини