От х:

Днес в x:

Роудстър и от Audi?

Миналия месец по време на автомобилното изложение в Детройт Volkswagen подхраниха спекулациите за свой роудстър посредством концептуалния си роудстър със Bluesport със средноразположен двигател, соъбщи RS-auto.bg. Сега обаче серия материали в медиите подсказват, че аналогичен модел може да бъде представен също от сестринските марки Audi, Seat, та дори евентуално и Porsche.

Най-силната индикация, че се подготвят няколко варианта на роудстъра, идват от шефа във VW, Улрих Хакенбург. Той каза пред журналистите в Детройт, че този проект би бил успешен и инвестициите биха имали възвръщаемост само ако идеята бъде разпределена поне между три марки.

Това до известна степен се връзва и с предишните твърдения в медиите, че Audi планират да представят ултралек роудстър, както и гама от нови екологични спортни модели. Затова и изглежда много правдоподобно Audi действително да представят вариант на концептуалния роудстър Volkswagen Bluesport, но със своята марка.

Най-новата компютърна графика, предоставена отново от МотorAuthority, предоставя добра идея как би изглеждал подобен модел. Взети са стилистични елементи от по-големия R8, но като цяло е заимстван силуетът на Bluesport.

И ако се даде зелена светлина на модела, той едва ли ще се появи преди 2011 година. И за да се ускори малко процесът на производство, то вероятно ще се предлагат задвижващи системи директно от VW Group - примерно TSI- и TDI четирицилиндровите двигатели, съответно с ръчна и с DSG трансмисия с два съединителя.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини