От х:

Днес в x:

Тестват в полет китайския самолет-амфибия (видео)

Китайският самолет-амфибия AG600 е готов да направи първия си полет над земята в средата на май и по вода през втората половина на 2017 г., съобщи разработчикът AVIC в сряда.

Това е първият специализиран самолет за граждански нужди в Китай, а също и най-големият самолет амфибия в света, според AVIC. Компанията вече е получила 17 поръчки, поради многобройните му приложения в борбата с горските пожари и при морски спасителни операции, също според AVIC.

Китайският самолет-амфибия е подобен по размер на Боинг 737.  AG600 има максимална излетна маса 53,5 тона, може да прелети до 5,000 km, дължината на тялото му е 36.9 метра и размахът на крилете - 38,8 метра.

Първият AG600 е завършен през южния град Жухай през юли 2016, и бе показан на авиошоуто в Китай. Оттогава се подготвя за първия си полет. Самолетът вече е издържал теста на получаване на електрическа енергия от собствения си двигател, отбелязвайки, че е готова за първия си полет като цяло. Завършени са и тестовете на ключовите системи, като системата за контрол, хидравличната система. На пистата са тествани и четирите двигателя, когато работят едновременно при ниска, средна и висока скорост,

Четирите турбовитлови двигатели са изработени в Китай. AG600 има "тяло на кораб" с монтирано над него единично крило. 
При борба с пожари той може да бъде напълнен с 12 тона вода за 20 секунди, и да превози до 370 тона вода с един резервоар гориво. При спасителни операции може да приеме до 50 души. Таванът му е 10 500 м.

Предстои последния 20 дневен тест за резонанс на самолета първия му полет.в средата на май тази година. Летателния екипаж е вече избран. Той се състои от трима членове, но в момента тренират 8.

С отлична маневреност и сравнително широк диапазон от обхвата търсене, AG600 е много полезен в морската експлоатация на ресурсите, морски мониторинг на околната среда, за откриване на ресурси и транспорт, според експерти.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини