От х:

Днес в x:

Глоби за 89 000 лева наложи НАП-Хасково през 2008 г.

Глоби на стойност 89 760 лева наложи НАП-Хасково през 2008 година заради нарушения на осигурителните разпоредби, съобщиха от данъчното. В повечето случаи актовете са за административни нарушения на Кодекса за социално осигуряване, който регламентира сроковете за внасяне на социалните осигуровки и задължението на работодателите да подават ежемесечно информация за лицата, които осигуряват и размера на осигурителните им вноски. По Закона за здравно осигуряване са издадени 27 акта заради липса на задължителни здравни вноски на работещи. Общо извършените проверки по осигурителните норми през миналата година от инспекторите на НАП-Хасково са 2 346.

За спазването на данъчните закони са проверени 1 680 търговски обекта. Установени са 305 случая на липси на отчети, разминавания в касовите наличности и дори липси на касови апарати. 49 са констатираните липси на касови бележки, въпреки че в обектите е имало фискално устройство. Наложени са санкции за близо 75 000 лева, основно по Наредбата за регистриране и отчитане на приходите от продажби.

Най-често през миналата година са били проверявани фирми от сферата „търговия и ремонт на автомобили, на лични вещи и стоки за домакинството". Следват браншовете „производство на хранителни продукти и напитки", „производство на текстил и облекло" и „строителство".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини