От х:

Днес в x:

Емил Георгиев си продал колата, за да плати глоба за клевета

Шефът на "Екогласност" и на местната структура на федерацията на потребителите Емил Георгиев бил принуден да си продаде колата, за да плати глобата за клевета срещу шефа на РИОКОЗ (бившата ХЕИ) д-р Делчо Янев, съобщи на брифинг днес съпартиецът му в екологичната организация Христо Смоленов.

През ноември миналата година Емил Георгиев бе признат за виновен, че е наклеветил шефа на санитарната инспекция с изявленията си, че крие данни за качеството на водата в Хасково. Екологът отнесе глоба от 2 бона плюс съдебните разноски.

Когато преди 20 години създавахме комитета за спасение на Русе, по-късно прераснал в "Екогласност", искаха да ме съдят за вражески действия срещу друга държава на трудещите се – Румъния, разказа Смоленов. За мое щастие дори в тогавашното Политбюро на БКП се намериха хора, които спряха тази лудост, призна той и посочи имената на Станко Тодоров, Добри Джуров, Огнян Дойнов.

"А сега в Хасково не се намериха достойни хора, които да попречат на одиозния хасковски съд да осъди един лидер на екологична организация", разгневи се той.

На днешния брифинг двамата обявиха готовността на "Екогласност" за предстоящите избори. Организацията ще участва в тях като ЕПОС – сдружение, в което освен тях влиза земеделският съюз "Александър Стамболийски", зелената партия, федерацията на потребителите.

Ще се водят разговори и с БСП за общо явяване на вота, стана ясно на брифинга. Емил Георгиев е сред имената, които се спрягат за челни места в листата за депутати.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини