От х:

Днес в x:

Цирк в съда с румънската прокурорка Кьовеши. Преглед на печата

"Дума":

Герджиков готов да излъчи еврокомисар 

Ако след изборите на 26 март няма възможност за бързо сформиране на ново правителство, служебният кабинет поема отговорността да номинира български еврокомисар. Това се е договорил служебният премиер Огнян Герджиков с президента Румен Радев. Това информира самият Герджиков на дискусия, посветена на бъдещето на Европа и българското председателство на ЕС. "Изборът на еврокомисар трябваше да бъде направен от предишното правителство. Липсата на такъв постави България в деликатна ситуация - на служебното правителство не му отива да номинира еврокомисар", изтъкна Герджиков. Страната губи от това, че няма свой представител в Еврокомисията, убеден е той. По думите му, ако имахме такъв, нямаше да се стигне до толкова негативни констатации в последния евродоклад за България.

Визита. 

"Труд":

Цирк в съда с румънската прокурорка Кьовеши

Защо като председател на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов кани чуждестранен прокурор, а не съдия, който да изнася поучителни лекции на него и колегите му? На този въпрос на "Труд" Панов отговори така:. "Много просто. Поканата за среща бе отправена отдавна към колегите от ВКС в Румъния. Поради огромната им ангажираност се отзоваха прокурорите. Не се притеснявайте, ще има и други такива срещи", обясни той.

Същински цирк в Съдебната палата предизвика гостуването на главния прокурор на румънската Национална антикорупционна дирекция Лаура Кьовеши. Тя изнесе лекция на конференция на тема "Румънският опит: Антикорупционни институции и мерки" в зала "Тържествена" в Съдебната палата.

Парно. 

"Монитор":

По 23 лв. обезщетение за абонатите, останали без парно

Средно с по 23 лв. ще бъде обезщетен всеки от абонатите на "Топлофикация София", засегнати преди месец от аварията в топлорайон "Изток", научи "Монитор". Конкретната сума ще се приспада от сметката само на абонатите, нямали парно повече от 48 часа. Броят им е 104 224, съобщиха от дружеството.

Още в края на миналия месец служители на "Топлофикация София" разлепиха съобщения във входовете на засегнатите сгради, в които бяха посочени количествата приспадната топлоенергия и сумите за обезщетение, изчислени за всяка отделна абонатна станция, съобразно броя дни без топлоподаване или с влошено такова. Клиентите имаха възможност в рамките на две седмици да се запознаят с данните и при необходимост да получат допълнителна информация от дружеството.

Турция. 

"Сега":

МВнР извика посланик Нейнски за консултации

Днес 16 март 2017 г., посланикът на Република България в Република Турция Надежда Нейнски е повикана за консултации в Министерството на външните работи. Това съобщава Министерството на външните работи на официалната си страница. Консултациите с посланик Нейнски вероятно са свързани с обтегнатите отношения в последно време между Турция и Европейски съюз, както и с неприкритата подкрепа на представители на турските власти за ДОСТ в предизборната кампания, коментират наблюдатели.

Имаме план за реакция, дори ако бъде прекратено споразумението между ЕС и Турция. Това каза служебният военен министър Стефан Янев пред БГНЕС. Янев коментира изказването на турски министър, който заяви, че няма смисъл в продължаване на изпълнението на споразумението за мигрантите между Турция и ЕС.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини