От х:

Днес в x:

Искат главата на Делян Делчев. Преглед на печата

На следващото заседание на ОбС Хасково ще поискаме оставката на председателя Делян Делчев. Това заявява общинският съветник от ДПС Себахтин Исмаил, цитиран във водеща дописка на първа страница в днешния брой на "Хасковска Марица". Повод за вчерашния скандал, при който опозицията напусна залата на ОбС бе сформирането на комисия за предотвратяване на конфликтите на интереси. Мнозинството предложи и гласува тричленка, в която влизат Наталия Любенова, Бранимир Спенджаров и Албен Манджуков – и тримата от мнозинството, гравитиращо около кмета Георги Иванов. Исмаил допълва, че самият шеф на ОбС Делян Делчев е в конфликт на интереси, защото негова фирма продължава да снабдява училищата със закуски. От друга страна пък автобусната фирма на Себахтин Исмаил "Арда тур" обслужва общински линии, така че и при него има конфликт на интереси. Интересна работа - в Общинския съвет камък да хвърлиш, все нечий интерес ще уцелиш.
По-късно през вчерашния ден от ГЕРБ разпространиха декларация, в която обвиняват мнозинството, че по този начин ще контролира самичко себе си. Така се опорочава самата идея на закона за конфликт на интереси, обясни, преди да напуснат заседанието, общинската съветничка от ГЕРБ Ирена Узунова.

Прокуратурата подхваща Себахтин Исмаил, пише под челния материал на първа страница "Хасковска Марица". Себахтин Исмаил е нещо като главен изпълнителен герой на броя днес. В текста четем, че е извършена полицейска проверка заради заплахите към репортери на вестника на миналата сесия на ОбС. Преписката е предадена на прокуратурата по компетентност.

Съборетина заплашва да убие дете, анонсира с голяма снимка на първа страница изданието. Текстът е водещ на втора страница. В него четем за рушаща се сграда на ул. "Юг" в Хасково, чиито собственици отдавна не живеят в града. От Гражданска защита са сложили жълта предупредителна лента около имота, но това едва ли може да спре децата от квартала да не играят там.

Върнаха "Аврора" в кв. "Македонски", четем още на страницата. Изданието не пропуска да отбележи, че връщането на старото име на улицата става след публикация в "Хасковска Марица". Има и факсимиле от публикацията "Две улици с едно име в Хасково".

57-годишен наръга млад купонджия, акцентира на криминалната страница вестникът. 18-годишен от Симеоновград е бил наръган с нож от избухлив съсед заради среднощен купон. Момчето е без опасност за живата.

27 г. затвор за баща и син, пише още на страницата. Присъдата е произнесена вчера от окръжния съд. Двамата пробвали да прекарат 20 кила хероин през границата.

Младежката сладкарница – закусвалня, четем още в броя. Сладкарницата в Младежкия център вече се ремонтира, по информация на вестника там ще има заведение за бързо хранене.

Съботното приложение "Арена" на "Хасковска Марица" е претърпяло сериозни промени. Докато досега материалите бяха предимно пловдивски, вече навлизат и местни теми. В новото приложение е публикуван очерк за гледачката Хайрие от с. Боян Ботево.

Това бяха основните теми в днешния брой на "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини