От х:

Днес в x:

Здравният министър подписа формуляра за Байрям

Здравният министър Илко Семерджиев подписа вчера формуляр S2 за лечението в чужбина на малкия Байрям от село Тъжа, съобщиха от Министерство на здравеопазването.

9-годишното дете ще бъде прието в Университетската Болница в Тюбинген, Германия, като министерството ще поеме всички разходи по хоспитализация, изследвания, лечение, бъбречна трансплантация, както и грижите в следтрансплантационния период. 

Байрям е в тежко състояние и се нуждае от спешна бъбречна трансплантация. Момченцето бе одобрено още през ноември м.г. от Фонда за лечение на деца за операция в Германия и трябваше да замине на 20 февруари, но от Министерство на здравеопазването отказаха да издадат необходимия документ и обявиха, че Байрям може да бъде опериран и у нас.

Миналата седмица момченцето беше прегледано от директора на Университетската болница "Лозенец" и национален консултант по трансплантология проф. Любомир Спасов, назначени му бяха изследвания и беше съставен съвет на лекарите в болницата, който трябваше да реши дали момчето може да бъде оперирано там. 

След продължил повече от четири часа консилиум, медиците уведомиха бабата и дядото, че Байрям все пак ще бъде изпратен за операция в Германия. 

Въз основа на заключенията от консилиума здравният министър издаде необходимия формуляр.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини