От х:

Днес в x:

Минко Ангелов рестартира темата за палатков бежански лагер в Хасковска област

Новият областен управител на Хасково Минко Ангелов даде рестарт на темата с изграждането на палатков лагер за бежанци на територията на Хасковски регион. Около това обаче няма нищо ново, тъй като все още се търси терен за площадката.

По темата за първи път заговори през септември миналата година тогавашният вицепремиер и МВР министър Румяна Бъчварова. Тя съобщи новината в Хасково при откриването на състезанието “Пътен полицай на годината“ като една от мерките, предприети от правителството за справяне с бежанския натиск към страната ни.

Три месеца по-късно Бъчварова отново зачекна темата, в отговор на изказване на тогавашния евродепутат Илияна Йотова, че ЕК иска от България разкриване на още 4 бежански лагера. Бъчварова отрече правителството да е договаряло разкриване на нови центрове за бежанци и обясни, че става въпрос за 3 нови кризисни площадки. Тя беше категорична, че те ще се ползват при евентуално нарастване на бежанския натиск. На терените ще се разположат фургони и палатки, а площадките ще са оградени и с осигурена инфраструктура. Едната от тях беше одобрена още в края на годината в района на Елхово, а за другата посочено, че ще е в Хасковско до границата.

„Изграждането на площадките е чисто превантивно. В момента миграционният натиск към България е минимален, като от Гранична полиция отчитат дори и дни с нулево преминаване на мигранти.“, коментира Минко Ангелов.

От справките на ДАБ пък е видно, че бежанските лагери, които са под тяхна шапка са с намален капацитет.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (28)

  • 1
    Бъ
    Българин
    44 -6
    18:27, 20 фев 2017
    Почна се, нали предишния областен ни убеждавше че няма да има бежански лагери в хсковско, какво стана не, ще ни залеят сега мръ..... гад...... Вън бежанците от Хасково!
  • 2
    Си
    Симо бежанеца
    49 -19
    18:27, 20 фев 2017
    Евала Минко Евала на служебната власт, Вие за 1 седмица направихте това, което г-н Дечев и г-н Беливанов 3 години спираха, нали народа мрънкаше ГЕРБ били лоши... аз не виждам кой се опитваше да прави нещо по въпроса с бежанците. На ви сега нова вълна от политика, нали президента беше олицетворението на спасението. Е спасихме се хахахах, тоя е от неговите назначения, дерзай сляп народ дерзай
  • 3
    Ст
    станимир
    46 -11
    18:30, 20 фев 2017
    как можа бе минко от 5 дена си областен и докара тука бежанците. беливанов и дечев три години не допуснаха нов лагер след този който тройната коалиция и лисков натресаха на харманли а ти сега първата ти работа да се наведеш на началството и да ни набуташ още нелегални. пфу гнус ме е .
  • 4
    Ве
    Вера
    43 -6
    18:35, 20 фев 2017
    Стига бе, нали освен избори дрого нямаше да прави това служебно правителство. или те по служебен път почнаха наред на съсипват България-уволнение, назначения, мигранти, лагери. Минко и ти ли си като тия мишоци. срам и позор. нелегалните си ги вземи в къщата в парка.
  • 5
    Ми
    Мим
    35 -3
    18:52, 20 фев 2017
    Тия хора добре ли са от БСП?! Ако промяната, която обещават е такава... аз да си сменя името на Айше и да живея, като горда "българка".
    БСП време ви е да си изкопаете гроб и сами да легнете в него! Време ви е след толкова години.
  • 6
    Яя
    яя
    23 -1
    18:57, 20 фев 2017
    Тоз амбриаж ку му платя ши даде ли да шлякам мааама му. Щот за кинти е готоффф но всичку.Дет са вика
  • 7
    Ни
    Ник
    37 -1
    19:01, 20 фев 2017
    Минко Минко и ти си една пионка без достойнство! За нищо не ставаш,каквото ти нареждат това правиш никога си нямал позиции които да отстояваш! НДСВ после в АБВ хапнахте на алафрангите с другаря Първанов видя какво стана, искаха да те прекарат ама тогава се усети,а сега така те начукаха, ама след месец са избори после като те махнат как ще гледаш съгражданите си???????? Не бъди слуга на някой хора за един месец
  • 8
    Ра
    Радо
    29 -3
    19:07, 20 фев 2017
    Вие не разбирате ли че сме си виновни самите ние хората бе как може когато свалиха дечев никой не отиде да протестира нали така? Държахме се все едно нищо не е станало нали така? Ще има и лагери ще има какворо си пожелаят докато ние си стоим кротко и тихо и си пишем коментар......
  • 9
    Ми
    Минко действа
    31 -1
    19:07, 20 фев 2017
    Спокойно бат Минко, не остана още 30 дена си на коня, после обратно в лагера с бежанците, все пак това си поискал днес... БСП, БСП, нема такава измет
  • 10
    Те
    Тех
    27 -3
    19:21, 20 фев 2017
    Ооооооооо ето! Ама само чакат за захапят и да почнат да потъват всички областни. Нали искаха избори честни... Сега бежанци... Утре какво ще е ? За 5 дни се уляха леко... Толкова време Беливанов и Дечев пазеха от лагер сега... Ужас! Вчера чествахме 144 години от гибелта на Васил Левски... Ако види на къде бутат българския народ! Тцтцтцтц
  • 11
    Зн
    Знам
    22 -4
    19:27, 20 фев 2017
    Как не го е срам този мизерник за ден два даъ напави толкова беил колколкото другите не са ги правили за години на този пост. Неграмотна и безхаберна работа.
  • 12
    Ха
    Ханко
    27 -2
    19:53, 20 фев 2017
    Г-н Минко, ще бъда много щастлив, ако всичко това, което се изписва по медиите е просто един замисъл, за който няма да имате и идея дали ще се реализира. Искам да се знае,че за нищо на света не бих допуснал из град Хасково да се разхождат свободно подобни екземпляри, които са с неясен расов произход. Няма да допусна из градът ми да обикалят хора, които са потенциални терористи и заплаха за населението на град Хасково. Не знам как бихте се почувствали ако (не дай Боже) тяхна жертва стане ваш близък. Едва ли ще сте на това мнение, на което сте в момента. Държа да се знае,че ако в границите на град Хасково, бъде открит подобен катун, аз ще бъда един от първите, които ще застанат срещу тази измет. Повярвайте, няма да остана сам, защото до себе си ще имам приятели, а до тях - техни приятели. Интересите на България и защитата на националната и сигурност, трябва да бъдат приоритет за всеки политик, независимо дали е в управлението на тази държава или не. Заради допускането на подобни екземпляри в различни европейски държави се извършиха сума ти терористични атентати и никой не пое отговорността за тях. Аз не желая и няма да допусна това да е извърши в Хасково! България и нейните граждани са много по-важни от вашите скапани и анти български решения! България над всичко!
  • 13
    Те
    тереза
    24 -4
    19:57, 20 фев 2017
    Лагер, площадка, палатка все тая – става дума за сборище на чуждоверници, които ще погазят, омърсят, осквернят, омерзят ценностите ни. ВЪН БЕЖАНЦИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ! Събуди се народе!!! Опитват се да ти замажат преценката с празно шикалкаване и нищо говорене! ТОВА Е БСП НДСВ И АБВ в едно.
    НАРОДЕЕЕЕ БИЙ и м шута
    само ГЕРБ ни пазеха от такива лагери, те гих наследиха от БСП и нищо вече не можеше да се направи. Идва БсП на бласт и за няколко дни пак лагер им в главата СРАМОТА
  • 14
    Ра
    Размисли
    19 -1
    20:11, 20 фев 2017
    Винаги по време на смут се краде най много, сигурно и този е дръпнал някой лев, иначе как е възможно да отваряме нов център, това е неприемливо след кризите с бежанците.. много лесно им се дадоха само за една седмица.. или каналджийството е стигнало много нагоре в йерархията на избраното правителство от президента Радев.
  • 15
    Ко
    Кой го назначи тоя?
    20 -1
    20:48, 20 фев 2017
    Минко, само джобчето си гледа. В Славяново да го направят лагера, за да има кой да го махне!
  • 16
    Пр
    Правдомир
    17 -1
    22:16, 20 фев 2017
    е нали новите областни само избори щяха да правят. сега минко прави лагери за бежанци?! нищо не разбирам. това служебно правителство за маймуни ли ни взе какво става. нали не си мислят че са вечни и че утре като се вдигнем ще ги пометем. хайде първо минко да си заминава и след него всички въшки които сега излязат на челото .
  • 17
    Ха
    Хасковлия
    15 -1
    22:33, 20 фев 2017
    Минко...ш настъпиш мотиката! По полека, че от областен можеш и да си тръгнеш ама от земята не можеш.
    Да си опичаш акъла ей!
  • 18
    Км
    Кмета на Елин Пелин
    16 -1
    22:39, 20 фев 2017
    Минко, МинкооооУ! Един да влезе 300 ше дойдат. Опичай си акъла! Може да си областен, амаааа.. Смешно ми става! Ти за кого си? За хората или за ония, дето си праят въздух в устите? Добре, че си за малко! Ааааа ти кой си? За тоя град какво си направил, че си областен макар и временно? А? А? Харманли не виждаш, Пъстрогор е далече, Любимец е на 500 км. Границата е на 3000 км. Вай заваллааааа!
  • 19
    Не
    Незапознат
    11 -1
    00:36, 21 фев 2017
    Защо при всяко рокадо новодошлият дупедавец гледа да ни го начука още?Този или е ********* или наглец до костите на мозъка си.Само така може да се обясни културното му развитие,схващане и мироглед.Да знаеш че идват избори и да предлагаш нещо за което ще получиш масово недоволство и омраза от всички без значение от коя партийна принадлежност се определят си е политическо самоубийство.Не само за личността но и за партията на която е представител.Поне за града ни.Нищо не разбирам.Политиците ни изтрещяха и взеха да вършат шантави и противоречащи на логиката неща.Така както върви следващият му ход ще е да разформирова тези танганайци на квартира по домовете ни.
  • 20
    Бс
    БСП Харманли
    9 -7
    00:37, 21 фев 2017
    Изненада, потрес и изумление!!
    Това предизвиква поредното доказателство, че страната и пограничният хасковски регион са отредени за „буферна зона”, която трябва да бъде населена с бежанци!
    Само преди три месеца лично Премиерът Борисов дотърча посред нощ да „потуши” бунта в Харманли, събра всички камери в югоизточна България и се зарече, че лагерът ще бъде от затворен тип... че тук ще останат само сирийски семейства!..
    Излишно е да споменаваме, че това не беше изпълнено!!
    Вместо това обаче, времето след т.нар. „бунт на бежанците” в Харманли е било използвано за търсене на нови гнезда за криворазбрана солидарност с „горките бедстващи хора”!
    Е, намерени са! Случайно или не – пак тук!!
    Навремето шайка бездарници насади на Харманли с една временна площадка ей-така - „за всеки случай”, най-постоянното средище на разнородни орди след това „Джунглата” в Кале! „Мигранти”, чужди на европейската култура и порядки, чужди на закони, ред и уважение!
    Днес лагерът в Кале вече го няма!!
    И пак днес, назначеният просто да организира едни избори ВРЕМЕНЕН областен управител Минко Ангелов, е на път да стане баща на едно поредно ПОСТОЯННО гнездо на прииждащи орди, които никой не знае с каква цел и какви намерения са тук!
    Г-н Ангелов, кой Ви нареди да правите това?
    Кой предприе стъпките и действията, за да издейства такъв „временен” лагер?
    Малко ли ви е това, което става в Харманли?
    Ако това не е Ваша приумица – извадете документи! Да се знае кой и на каква цена е тръгнал да зачеркне поредното кътче от България!
    Виден е стремежът Ви да бъдете запомнен, Г-н областен управител! Още по-видно е, че и времето Ви е малко!!
    РОД е хубава дума! РОДина – също! Един РОД имат и двете!!
    Но знайте, че РОДодолюбец и РОДоотстъпник са две различни неща!!
    Вие сте ВРЕМЕНЕН областен управител, Г-н Ангелов! Не го забравяйте!
    Нямате право да вземате решения, които ще засегнат живота и плановете на хиляди!
    При това – сериозно и за ПОСТОЯННО!

    БСП-Харманли
    • Дъ
      Дългото чорапче
      11 -1
      08:21, 21 фев 2017
      Не се дистанцирайте другари!. При вас работите са все такива. Излъжете хората, направите правителство, а после се чудите как да се дистанцирате от премиерите си. Така беше и при Жан Виденов и при Станишев и при Орешарски. Защо ли? Защото работят за чужди интереси и за джоба си. Защото лобитата и олигарсите в БСП дърпат конците, нищо че сега са минали привидно на втора линия. Това си личи и при съставянето на листите. Къде са местните хора и местните лидери? Направихте един честен човек президент – сега ще омажете и него. Нямате един успешен премиер, един успешен министър. Та не се дистанцирайте от Минко – той е ваш и като всички вас изпълнява каквото му нареди президента, той – каквото му нареди Нинова, тя каквото и наредят олигарсите. ВИЕ ВСИЧКИ СТЕ ПРЕДАТЕЛИ!!!!
    • Бс
      бсп-то от всички континенти
      10 -3
      08:48, 21 фев 2017
      въх това бсп харманли направо мъ разплака. така се трогнах. че чак забравих че по времето на тройната коалиция лисков-кмета взимаше мангизите за лагера, забраввих че областният на тройната коалиция кадир исов настани там бежанците като от палатков лагер той го превърна в град, направо забравих че бсп-то натресе минко за областен и че този минко служи на герджиков, герджиков на радев, а радев го доведе кака кури от бсп-то. ей така бсп харманли като почне да ме къпе сълзи ми избиват на очичките и не мога да разбера аз ли полудявам или те са лъжци и наглеци. срам за вас другари и другарки,че забравяте кой ви даде куфарчетата и чии пари харчите вече 30 години. аз ще ви кажа и лисков, и йончева, и станишев и кака кури харчите нашите пари които вашите олигарси откраднахте от нашите бащи. ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ . ОТИВАЙ ПРИ ПУТИН . И АКО МОЖЕ НЕ СЕ ВРЪЩАЙТЕ НИКОГА. ИСКАМ ДА ОСТАНЕМ 6 МИЛИОНА , НО НОРМАЛНИ ХОРА!!!
  • 21
    Ba
    bah mama mu
    14 -1
    08:30, 21 фев 2017
    Не знам за къф хуй ни го натресоха този като го гледам за нищо не става.Слънчоглед партия с тия с ония от тук влачи от там взема.Що не вземете да проверите как по времето на Гошо Ужонджовото се сдоби с празен общински терен на готини място и си вдигна палатче там
  • 22
    Ом
    омотан
    8 -1
    10:01, 21 фев 2017
    Ами туй недоразумение от 3 години рита да стане областен, радвайте му се сега. Нади се, че ще го оставят за постоянно, ма пак сметките му са криви.
  • 23
    Го
    гост
    12 -1
    10:13, 21 фев 2017
    Минко ти винаги си бил един плазмодий!
  • 24
    Ро
    Росен
    9 -1
    11:01, 21 фев 2017
    Да си ги прибира у тях си!
    Нещ@стник!
  • 25
    Ас
    Аскувлия
    2 0
    15:48, 21 фев 2017
    Че това, ако е идея на МАнгелов, хич не говори добре за него, ама налазилите форума гербери забравят к,ва я върши по тоя въпрос герп- и с границата и с лагера в Харманли и с постановление 208. Не смятайте българите за прости и тъпи. Чи ема такива,дето ви се хващат на въдицата -има. Това го и показват изборите.Лошото е и че БСП не са читави. Но идва времето на мажоритарните избори и тия, които не слушат хората, ще си стоят в къщите и тяма да бъдат пуснати до управлението.
Последни новини