От х:

Днес в x:

Германия планира мащабно връщане на мигранти

Германия възнамерява да депортира стотици хиляди мигранти, които не са получили бежански статут. Това заяви в интервю за Bild am Sonntag шефът на кабинета на канцлера и министър за специални поръчения Петер Алтмайер.

Той каза, че 2015 год е била година на оказване на хуманитарна помощ на хората, които са се нуждаели от нея. потокът мигранти силно е намалял, а сега е настъпило време тези, които нямат право на убежище, да напуснат територията на Германия.

Алтмайер каза, че 80 хиляди души са върнати в своите страни през 2016 год.

"През 2016 год. са приети около 700 хил. заявки за получаване на бежански статут. На 300 хиляди е било отказано. Ние искаме бързо да ги  изведем от страната, иначе подкопаваме доверието в правовата държава", заяви още той.

Алтмайер поясни, че първи ще бъдат депортирани лица, извършили престъпления, както и такива, които представляват заплаха за сигурността.

На 29 януари министърът на финансите Волфганг Шойбле призна, че решението за масово приемане на беженци през 2015 год. е било грешка. На 11 януари вътрешният министър Томас де Мезер съобщи за рязкото намаляване на броя на мигрантите, пристигнали на територията на Германия. По изнесените от него данни през 2016 год в Германия са влезли 280 хил. мигранти, през предишната година -  890 хил.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ne
    Nemesis
    1 -1
    13:52, 20 фев 2017
    обичайните лъжи преди избори.

    Реалността на улицата е без думи.
Последни новини