От х:

Днес в x:

Фирмата, поддържала тунел ”Ечемишка”: Не сме виновни

Фирмата, която поддържа тунел "Ечемишка” на магистрала „Хемус”, не смята, че носи вина за трагичния инцидент, при който загина 64-годишната Елена Горанова.

Парашкев Кръстев е изпълнителен директор на дружество „Автомагистрали”, което поддържа злополучния тунел. Заради разследването той лаконично коментира причините за нелепата смърт на жената, предаде bTV.

Пенсионерката загина в тунела в неделя. Тя пътувала с брат си, когато корозирал панел пада върху колата им. Аутопсията показа, че ламарина от падналата лампа е пробила черепа на жената.

"Не смятам, че е коректно, не смятам, че сме виновник за един нещастен инцидент. Нека следствието се произнесе", заяви Парашкев Кръстев.

Последната щателна проверка на тунел "Ечемишка" е била през септември, когато едната тръба е затворена за ремонт и движението става двупосочно. По думите на директора няма констатации за установен драстичен проблем през септември. Кръстев заяви, че не смее да дава обяснения и изказа съболезнования към близките на Елена Горанова.

Шефът на „Автомагистрали” обаче е категоричен, че фирмата си е свършила работата, въпреки че от септември м.г. проверките в действащата тръба на тунела са само за изгорели крушки.

По време на двупосочното движение проверката не може да бъде толкова обстойна, защото не може да се влезе със специализирана техника, не може да се спре движението, така че откакто движението е двупосочно, проверките пак са ежедневни, но за изгорели осветители”, обясни Кръстев.

Най-късно до следващия вторник - 14 февруари, трябва да бъде възстановено движението в тунел "Ечемишка". Старата осветителна конструкция ще бъде демонтирана с цел максимално бързо да се възстанови движението в тунела за София.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини