От х:

Днес в x:

Тръмп атакува медиите, не отразявали правилно тероризма

Президентът Доналд Тръмп каза, че медиите не отразяват както трябва екстремистките нападения, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Медиите не обръщат достатъчно внимание на екстремистки атаки като тези в Сан Бернардино, Калифорния, в Бостън или в Париж, заяви президентът вчера в реч в Централното командване на САЩ в щата Флорида.

Това не е първи епизод в отношенията на новия президент на САЩ с медиите, които коментатори са означавали дори с думата "война".

"Те си имат причини"

"Радикалните ислямски терористи са решени да нанасят удари в нашата земя - каза Тръмп. - Стигнали сме дотам, че дори не се съобщава за това. А в доста случаи много, много непочтеният печат дори не иска да пише. Те си имат причини и вие сте наясно с това".

"Тръмп, който направи безпощадните критики към медиите отличителен знак на своето президентство, не обясни защо смята, че новинарските издания омаловажават атаките", коментира "Вашингтон пост".

По-късно, запитан за изказването във Флорида, прессекретарят на Белия дом Шон Спайсър отвърна: "Президентът беше съвсем ясен". Той добави, че според Тръмп "протестите се преувеличават, а нападение или осуетено нападение не се отразява по същия начин"

Белият дом публикува списък на 78 нападения, които "са извършени или вдъхновени" от групировката "Ислямска държава" и на които медиите не са отделили достатъчно внимание, предаде днес Асошиейтед прес.

Този списък е свързан с вчерашното изявление на Тръмп.

В него са кървавото нападение с камион в Ница на 14 юли м.г., при което бяха избити над 80 души и което бе широко отразено от медиите, както и други атаки, при които няма жертви, отбелязва АП.

Агенцията добавя, че не е могла да провери дали всички нападения в списъка са свързани с "Ислямска държава".

"Слабият" "Ню Йорк таймс": Заседават на тъмно, защото не знаят къде е копчето 

Отделно Доналд Тръмп отправи остри нападки против "Ню Йорк таймс", който написа, че новият президент е в изолация в Белия дом, а неговите служители нямат никакъв опит, предаде ДПА.

Според вестника шефът на президентския кабинет Райнс Прийбъс и главният стратег Стив Банън са "два центъра на власт в конфликт".

Подновявайки враждебността към влиятелния всекидневник, която прояви от самото начало на предизборната си кампания, Тръмп написа в Туитър:

"Слабият "Ню Йорк таймс" пише пълни измислици за мен. Правят го погрешно от две години, а сега съчиняват истории и източници!"

В неделя "Ню Йорк таймс" публикува статия, според която в Белия дом има изненадващо малък екип, състоящ се от половин дузина съветници, които не знаят нищо за дейността на федералното правителство.

В статията се твърди, че съветниците на президента заседавали на тъмно, защото не открили ключа за осветлението.

Остра полемика: Има ли Тръмп халат

Освен това президентът често вечер бил сам в Белия дом, тъй като съпругата му Мелания и синът им живеят в Ню Йорк.

Тръмп прекарва много време по халат пред телевизора "и се чувства все по-зле под натиска на задълженията му и от нестихващите протести", цитира публикацията ДПА.

Белият дом остро нападна твърдението на вестника, че президентът "гледа телевизия по халат", предаде Франс прес. Говорителят Шон Спайсър заяви:

"Не мисля, че президентът притежава халат и е ясно, че не носи такава дреха. Тази история е пълна с толкова грешки, че те трябва да се извинят на президента".

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини