От х:

Днес в x:

Италианските ергени харчат с 60% повече за храна от семейните мъже

Момите и ергените харчат много повече пари всеки месец за храна, отколкото отделните членове на семействата в Италия. До този извод стига проучване на италианската Асоциация на производителите Колдирети, което се базира на данни на Националния статистически институт предава Pronto Sofia. Според изследването един неженен мъж или неомъжена жена на Апенините харчи по 300 евро месечно за храна. Това е с 60 на сто повече от 186-те евро, които дава на месец всеки член на семейство. Като средно се взима семейство с 2,5 души.
Шест милиона са неженените италианци в момента. Това е една четвърт от общия брой семейства на Апенините.
През последните години се регистрира тенденция на непрекъснато увеличение на средствата, които дава всеки неженен италианец за храна. Това е така, защото много често той е принуден да купува по-големи количества храна заради липсата на подходящи опаковки.
Месото заема най-голяма част в месечната дажба - 62 евро дава всеки за него нежененият италианец. След това се нареждат плодовете и зеленчуците (59 евро), хлябът и тестените изделия (49 евро), млякото и сиренето (41 евро), напитките (28 евро), рибата (25 евро), захарта и кафето (23 евро), мазнините (13 евро).
Неженените мъже и жени в Италия обаче са и най-големите потребители на готови ястия и полуфабрикати, а те са средно пет пъти по-скъпи от суровите продукти.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини