От х:

Днес в x:

Кънев за отказа на Иванов за коалиция: Очаквах смелост

Очаквах смелост - така председателят на ДСБ Радан Кънев отвърна на лидера на "Да, България" Христо Иванов, който отказа да се коалират преди изборите.

Иванов съобщи днес, че Националният съвет на партията му е взел решение да се явят сами на предсрочните избори, а в новия парламент да работят за широка антикорупционна коалиция. Според него и "Да, България", и новата платформа на Кънев - "Нова Република", имат шансове да влязат самостоятелно в Народното събрание. 

Малко по-късно Кънев написа във Фейсбук:

"Очаквах смелост, зрялост и решителност от всички политически съратници за обща битка за радикална съдебна реформа и изкореняване на корупцията. Научих от медиите, че Христо и групата около него отказват да се включат в тази битка заедно с нас. Всеки сам решава докъде му стигат силите. Желая успех. 

Днес обаче има нужда от смелост и решителност. "Нова Република" вече започна битка – битката е тук и сега. Не е някъде в неясното бъдеще, когато пораснем. Битката е за незабавна промяна, за безусловна капитулация на мафията, за свободна икономика. Битката е тежка, а противниците са мощни и дебели. 

Много от основателите на „Да, България“ са наши политически приятели и осъзнават много добре, че нямаме време. Ако не влезем в бой днес и се скрием в суетата си, утре противниците на България ще са още по-мощни и още по-охранени. А животът на сънародниците ни - още по-труден и без перспектива. 

"Нова Република" влезе смело в битката – тя не е само с мафията. Битката е и за "Нова Република", нова икономика и нова надежда за нацията ни. Надежда, която се ражда от смелостта. 

ПП. Няма да кажа нищо повече по темата, нямаме време да се занимаваме с разговор, който не засяга нуждите и болките на хората. Надявам се всички в "Нова Република" и ДСБ да проявим такт и зрялост".

Източник: dir.bg

Коментари в сайта

Последни новини