От х:

Днес в x:

За председателството на ЕС София ще получи мост до летището

За българското председателство на ЕС от януари 2018 г. в София трябва да бъде построен мост, свързващ бул. “Брюксел” с терминал 2 на летището, пише "24 часа".

Това е записано в отчет на подготовката за българското председателство, който е бил приет от Министерския съвет през миналата седмица.

Строителството тече от миналата година, когато транспортното министерство възложи поръчка за 13,4 млн. лв. на консорциум между ПСТ и ТСВ.

Началото на строителството на нов 350-метров мост към терминал 2 на софийското летище и 1 км булевард бе сложено още през 2006 г., но след това работата спря.

Новият път ще свързва Терминал 2 със сегашния бул. “Брюксел”, който пък е строен за посещение на тогавашния държавен глава на СССР Юри Андропов през 80-те години на миналия век.

До есента на тази година трябва да са затворени всички изкопи за строежа на 3-ия лъч на метрото, които са в центъра на София и покрай тях ще минават делегации.

32 събития с присъствието на чужди министри, премиери и държавни глави ще има по време на председателството ни в София, предвижда програмата.

В графика е включена и среща на върха на ЕС. Допълнително ще бъдат проведени и 137 събития от по-нисш ранг.

Източник: dir.bg

Коментари в сайта

Последни новини