От х:

Днес в x:

Арестуваха джихадиста от Рейна, крил се в Истанбул

В късните часове на понеделник полицията в турския град Истанбул успя да залови главния заподозрян за новогодишното нападение в популярния клуб "Рейна", жертви на което станаха 39 души, много от които чуждестранни граждани.

Соченият като извършител на смъртоносната атака в истанбулски нощен клуб бе арестуван при мащабна полицейска акция, която продължи и в ранните часове на вторник, пише "Фокус".

Абдулкадир Масхарипов - 34 годишен гражданин на Узбекистан, бе задържан в апартамент в квартал "Есенюрт" в европейската част на града, поясни източник от силите за сигурност, пожелал анонимност. След ареста му той е бил отведен за проверка на здравословното му състояние.

Местните медии съобщават, че арестът на Масхарипов е извършен пред четиригодишния му син, който също се е намирал в жилището. В рамките на операцията са задържани още четирима души – киргизец и три жени, които са били в апартамента.

По-рано в понеделник турският вицепремиер Нуман Куртулмуш разкри, че атаката в новогодишната нощ срещу елитния нощен клуб е извършена професионално и в нея е замесена разузнавателна организация.

При нападението загинаха 39 души, а 65 други бяха ранени. Отговорност за терористичния атентат поеха джихадистите от близкоизточната радикална групировка "Ислямска държава".

Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини