От х:

Днес в x:

Автобус с българи остана в Румъния заради виелицата

Автобус с български граждани в Румъния се е отказал да пътува към България и се е върнал от пътя на излизане от Букурещ по магистрала А2.

Това съобщи румънската информационна агенция Аджерпрес късно снощи. Българите били пристигнали в Букурещ със самолет, който не можел да кацне в София и бил пренасочен към букурещкото летище Отопени.

Според информация на Департамента за извънредни ситуации от снощи българите следва да бъдат настанени в Букурещ, докато метеорологичните условия позволят отпътуването им към България. В подобна ситуация се намирали още два автобуса с български граждани, според агенция Аджерпрес.
Не се съобщава за колко души става дума. 

Обилните снеговалежи и виелиците в Румъния значително нарушиха трафика и комуналните услуги в страната. 

Румънските власти не позволяват движение на тежкотоварни автомобили (над 7,5 тона) от Румъния към България през ГКПП Гюргево-Русе, съобщават румънски електронни медии, цитирани от БТА. Румънските власти спряха временно и движението на всички категории автомобили през граничния пункт Вама Веке с България. 

Блокирани са над 50 национални шосета в 11 окръга и три автомагистрали в Румъния. От снежни блокади са били спасени около 1200 души и над 400 автомобила. По думите му най-тежко е положението в окръг Констанца.

Заради силния вятър са затворени всички черноморски пристанища и е ограничено корабоплаването по река Дунав.

Прекъсната е връзката на столицата Букурещ с големи градове в югоизточната част на страната. На излизане от Букурещ са разположени полицейски екипи, които спират колите и проверяват зимното им оборудване.

Отменени са близо 100 влака, а полетите от букурещкото летище "Хенри Коанда" се осъществяват с големи закъснения. В Букурещ движението е затруднено дори по главни пътни артерии, а общественият транспорт се движи с големи прекъсвания. На практика единственото транспортно средство е метрото, което е препълнено, въпреки пуснатите допълнителни влакове. 

Според синоптиците снеговалежът и виелиците ще продължат и през следващото денонощие.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини