От х:

Днес в x:

Николай Николов: Очаква ни тежка обстановка в Югоизточна България

Изображение 1 от 2

    Очаква ни тежка обстановка в Югоизточна България. Там предстои да вали сняг, ще има и виелици. Не е изключено да превали и дъжд, а това ще доведе до сериозни проблеми с електроподаването. Това заяви пред БНТ директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Николай Николов.

    Той предупреди, че очаква тази обстановка в следващите дни, като лошото време ще обхване малко по-късно и Североизточна България и така цялата източна част на страната отново ще бъде под снежна блокада.

    По думите му най-голям проблем ще бъде електроподаването, тъй като при ниски температури и мокър снеговалеж електропроводите ще се покрият с лед. Всичко това придружено с виелица най-вероятно щяло да доведе до късането им и така много населени места могат да останат без ток.

    "Очакваме тази сложа ситуация. 4000 пожарникари са на място в очакване на влошаване на времето. Целта ни ще бъде да осигурявам достъп на екипите на електроразпределителните дружества до всички проблемни електропроводи", допълни Николов. Той каза още, че е доволен от работата на колегите си от последните дни. По думите му най-важното е, че няма загинали в студа.

    "За сравнение в Полша има 20 жертви. Предотвратихме това с ранното затваряне на пътищата в страната, но пък причинихме дискомфорт на гражданите", уточни Николов.
     

    Източник: http://www.dnevnik.bg

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини