От х:

Днес в x:

Засега у нас няма миграционен натиск по море

Миграционен натиск по море към момента няма. Това увери командирът на Военноморските сили (ВМС) контраадмирал Митко Петев, цитиран от БТА, при откриването на новата учебна година в Пункт за базиране - Варна.

Той посочи, че причината не са само метеорологичните условия, но и взетите мерки. Митко Петев подчерта, че ангажиментите на флота остават на високо ниво.

В ученията през изминалата година е било демонстрирано взаимодействието между "Гранична полиция" и в ВМС в охраната на морската граница, коментира Петев.

В доста тежки условия в Странджа група от ВМС продължава да осигурява логистично "Гранична полиция" на зелената граница.

В състава на Военноморските сили (ВМС) през тази година не се предвиждат съкращения, обяви още Митко Петев. Конкурс за 80 места за нови матроси ще бъде обявен до края на януари.

Митко Петев смята, че предприетите заедно с ръководството на Военноморското училище мерки започват да дават резултат.

През юли тази година Варна ще е домакин на национално учение с международно участие "Бриз 2017". Основните усилия по време на учението ще бъдат насочени в обработването на съвместни задачи със съюзниците, изпълнение на бойни упражнения и други.

Митко Петев отчете с 30 % повече плавания на Военноморските сили през миналата година. Той е категоричен, че това ще е факт и през тази година.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини