От х:

Днес в x:

Полицаите в стрес, тестват ги за знания – 30 въпроса

До края на октомври всяка година служителите на МВР ще минават през тест за проверка на знанията. Това предвижда наредбата за професионалното обучение, пуснато за обществено обсъждане от силово ведомство.

Причината са последните промени в Закона за МВР, които предвиждат годишна проверка и оценка на професионалната подготовка на полицаите.

Тестът по специализираната подготовка ще съдържа 30 въпроса, като полицаите ще имат време от един част да решат въпросите. Ще бъдат подготвяни по три варианта с въпроси, като в деня на препитването ще се тегли чрез жребий един от тях.

Досущ като на избори, задължително трябва да се използва син химикал, а верният отговор да се отбележи със знака "Х". Не се допуска преписване, размяна или пък преснимане на теста. За да издържат препитването, служителите трябва да имат минимум 10 грешни отговора. Ако две поредни години не издържат тества, личен състав трябва да информира прекия им началник.

В наредбата се предвижда и провеждане на професионални обучения. Освен провеждането им под формата на специализирана, физическа, стрелкова подготовка и подготовка по полицейска лична защита, се въвежда и пети вид – пожарно-стрелкова. За всяка от петте вида е регламентирано ясно кои държавни служители участват и подлежат на проверки за оценяване, пише "Монитор".

Повишението в длъжност пък ще става след успешно завършена професионална подготовка.

Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини