От х:

Днес в x:

На 29 декември АПИ пусна скандална поръчка за 200 млн. с краен срок до 5 януари

Агенция „Пътна инфраструктура“ отпусна срок от едва 3 работни дни за скандалната обществена поръчка за електронната система за събиране на тол такси от автомобилите над 3,5 тона. Проектът е с прогнозна стойност от 200 млн. лева без ДДС.

От съобщение на пресцентъра на АПИ от 29 декември става ясно, че е "възобновена процедурата за възлагане на обществена поръчка за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на тол такси от автомобилите над 3,5 т. Това става възможно след като Комисията за защита на конкуренцията и Върховният административен съд се произнесоха в полза на Агенция „Пътна инфраструктура“ и оставиха без уважение искането за налагане на временна мярка „спиране“ на процедурата."

Кандидатите могат да подават оферти до 17 часа на 5 януари 2017 г. Офертите ще бъдат отворени на следващия ден - 6 януари 2017 г., информират още от пресцентъра на АПИ.

Това означава, че кандидатите на практика разполагат с едва 3 работни дни.

През ноември беше рестартирана за пореден път поръчката за въвеждане на национална ТОЛ-система и електронна винетка. Скандалното беше в срока за подаване на оферта за осъществяване на такъв сложен проект от стратегическо национално значение за транспортната и пътната инфраструктура, икономиката и финансите с прогнозна стойност от 200 млн. лева без ДДС, определен от поръчителя в лицето на АПИ на една седмица, пише сайтът terminal3.bg.

Впоследствие процедурата бе удължена със 7 дни. Решението бе обжалвано от 3 фирми и последва спиране на процедурата от страна на КЗК по искане на жалбоподателите.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини