От х:

Днес в x:

Убиецът на руския посланик в Турция бил бивш полицай (видео)

Руският посланик в Турция Андрей Карлов е бил убит, потвърди руското министерство на външните работи.

Според Mirror нападателят крещял "Ние умираме в Алепо, вие ще умрете тук". Информацията на британската медия е, че атентаторът е успял да влезе на събитието с полицейска карта. По-късно стана ясно, че атентаторът действително е бил полицай, но е освободен в чистките след опита за преврат от 15 юли.

Информацията на Mirror е, че Карлов не е имал собствена охрана за събитието. Когато руският посланик се качва на сцената за речта си, атентаторът се появява в гръб и хладнокръвно го застрелва, както личи и от видеото по-долу.

Турските специални части моментално са обкръжили сградата на галерията в Анкара, където беше извършено покушението и полицията е започнала престрелка с нападателя, който стреля по руския посланик в Анкара.

Турското издание Sabah съобщава, че нападателят е застрелян от полицията. NTV потвърждава информацията, че нападателят е бил убит в хода на полицейска операция и че трима души са ранени.

The Guardian отбелязва, че нападението е станало ден преди турският външен министър Мевлют Чавушоглу да отиде в Москва за преговори със своите руски и ирански колеги. Руският президент Владимир Путин се информира непрестанно за ситуацията, пише "Интерфакс". Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че Русия определя станалото като терористичен акт.

 

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини