От х:

Днес в x:

Две от авариралите цистерни вече са изтеглени от Хитрино

Първите две катастрофирали цистерни вече са изтеглени от гарата в село Хитрино. С локомотив е издърпана първата, която е тампонирана, а втората – с автовоз.
От първата цистерна изтича газ, но тя е могла да се движи на собствен ход и затова е изтеглена с локомотив по релсовия път, предаде БНР.

Втората цистерна е натоварена на автовоз. Предстои да бъде преместена до кариерата в село Каменяк, където е изградена втората площадка за обработка и допълнителни огледи на катастрофиралите вагони-цистерни. Там ще продължи и тяхното допълнително обезопасяване. 

Очакваше се изтеглянето на цистерните да започне още по обяд, но се оказа, че допълнително разследване на прокуратурата налага процесът да се забави.

По-рано шефът на пожарната Николай Николов заяви, че очаква ден след като тези цистерни бъдат изнесени, село Хитрино да бъде достъпно и хората да могат да стигнат до домовете си.

Срок за приключване на операцията не може да бъде даден, обявиха по-рано от кризисния щаб.

От пункта, който е организиран в подкрепа на пострадалите в съседното село Тимарево, заявиха, че вече нямат нужда от дрехи, а само от пакетирани храни. Все повече стават хората, които искат да получат такава помощ.

Днес бяха раздадени хранителни пакети на 150 души от Хитрино. Те са платени с пари от дарителската сметка на общината, в която вече има над 178 000 лева, обяви председателят на Обществения съвет в Хитрино Севджан Акиф.

Утре ще бъдат направени пакети за 250, които са настанени в околните села и в Шумен

Източник: БНР

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини