От х:

Днес в x:

Над 5000 джихадисти са участвали в превземането на Палмира

Над 5000 терористи от "Ислямска държава" през изтеклите две денонощия няколко пъти са атакували позиции на сирийските войски в района на град Палмира.

Това съобщи пред журналисти говорителят на руското министерство на отбраната, генерал-майор Игор Конашенков, цитиран от ТАСС и БТА. Той описа как е протекло повторното падане на Палмира в ръцете на ислямистите.

Генералът каза, че настъплението на терористите се е осъществило от три направления - север, изток и юг.

Игор Конашенков подчерта, че толкова много бойци на ИДИЛ в района не е имало до миналия четвъртък.

Очевидно ислямистите са се съсредоточили в Палмира, тъй като са били уверени, че бойните действия в Ракка няма да се възобновят, каза руският говорител.

Първо сирийската армия е успяла да отблъсне две мощни атаки на ислямистите. Руските въздушно-космически сили са помагали на сирийските военни.

Унищожени са били 11 танка на ислямистите и още бойна техника, убити са били над 300 терористи. Но с настъпването на нощта ислямистите, които използвали автомобили с атентатори камикадзе, артилерия и бронирана техника, успели да пробият защитата.

Отряди на ИДИЛ завзеха Палмира в неделя. Губернаторът на провинция Хомс Талял ал Барази съобщи, че при изтеглянето си сирийските военни са успели да евакуират 80 процента от жителите на града.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини