От х:

Днес в x:

Ненчев праща военните разузнавачи на "детектор на лъжата"

Всички, които работят в служба "Военна информация" на министерството на отбраната, да преминат през детектор на лъжата. Процедурата е задействана от министъра на отбраната в оставка Николай Ненчев, става видно от сайта на МС.

В сряда военният министър Ненчев, е публикувал за обществено обсъждане проект на Наредба за психологическо осигуряване и полифизиографски изследвания в служба "Военна информация".

Срокът за изпращане на коментари по "коледния подарък" на министъра в оставка към военните разузнавачи е 05 януари 2017 г. За да влезе в сила, Наредбата трябва да се публикува в Държавен вестник.

Проекто-наредбата урежда въпросите за психологическата пригодност на военните разведки. Глава Трета на проекта обаче въвежда "полифизиографските изследвания" за военните разузнавачи

Според документа, първичните психологически изследвания имат за цел установяване психологическата съвместимост на кандидатите за постъпване на работа в структурите на Службата.

Вторичните психологически изследвания се извършват за определяне на психологическата съвместимост на служителите с изискванията на длъжността, която заемат или при промяна в тяхното направление на дейност.

Психологическата съвместимост се определя чрез изследване и установяване на различни делови качества, мотивация, самооценка и ниво на претенции, емоционална стабилност, стресоустойчивост и механизми на психична защита.

Накрая на проектонаредбата има декларация за доброволно участие.

Припомняме, една от първите заповеди на министър Ненчев след назначаването му, бе за Военното разузнаване. С нея той задължаваше военната разведка да предаде архивите си на Комисията по досиетата.

Самият Николай Ненчев е с наложена мярка за неотклонение "подписка" по две разследвания за длъжностни престъпления.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини