От х:

Днес в x:

Борисов забрани на Ненчев да предлага шеф на отбраната

Премиерът Бойко Борисов е забранил на военния министър Николай Ненчев да предлага нов началник на отбраната на мястото на подалия оставка ген. Константин Попов.

Ненчев е искал преди смяната на правителството да внесе кандидатурата на своя фаворит за поста вицеадмирал Емил Ефтимов, съобщи "24 часа". 

Опит бил направен и на днешното заседание на правителството, но Борисов го отклонил като казал, че това е работа на следващия президент и следващо редовно правителство.

Ген. Константин Попов подаде рапорт за освобождаване от длъжност в началото на декември. Тогава на въпрос от журналисти дали началникът на отбраната си тръгва заради новоизбрания президент Румен Радев, военният министър Ненчев отговори утвърдително: "Да, заради Румен Радев."

Министърът в оставка обаче не поясни дали ген. Попов е бил подтикнат от някаква конкретна постъпка на Радев, или от самия факт, че той беше избран за президент на България.

Източник: dir.bg

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Не
    Нено
    1 -2
    15:31, 21 дек 2016
    Без да познавам в дълбочина въпроса с оставката на генерал Константин Попов считам, че това е една достойна постъпка на един истински български офицер. За съжаление много малко са такива достойни хора в съвременна България .
  • 2
    Сл
    Сланинко
    1 0
    21:00, 21 дек 2016
    Ненич ако к Попов ти е мярката за достоен офицер то значи че в България няма офицери

Още новини

Последни новини