От х:

Днес в x:

Скарлет Йохансон посети военната база Инджирлик

Холивудската звезда Скарлет Йохансон посети базата Инджирлик в Турция, където са разположени американски военни от мисията срещу Ислямска държава в Сирия и Ирак

"Холивудска база", пише в заглавие турският в. "Поста", цитиран от БТА. 
В базата Инджирлик в Адана Йохансон е била придружавана от своя партньор от филма "Капитан Америка" Крис Евънс. 

Двамата са герои от поредицата "Отмъстителите".

Целта на посещението на звездите била да повдигне духа на войниците преди Коледа. За визитата се разчуло, след като турски фен на Йохансон успял да влезе в базата и да се снима с актьорите, посочва "Поста".

Турската армия съобщи официално вчера, че началникът на генералния щаб е провел разговори с колегата си от САЩ по време на посещение в авиобаза в Южна Турция, предаде Асошиейтед прес.

В кратко изявление на армията се посочва, че срещата се е състояла в базата Инджирлик, където председателят на Съвета на началник-щабовете на американските въоръжени сили генерал Джоузеф Дънфорд е бил на "коледно посещение" при американския военен персонал, служещ там. 

Базата помещава изтребители, участващи в кампанията на международната коалиция, ръководена от САЩ, срещу "Ислямска държава" в Сирия и Ирак.

Това е втората среща на двамата командващи на въоръжените сили на Турция и САЩ през последния месец и се осъществява на фона на усилията на коалицията да прогони бойците на "Ислямска държава" от бастиона им в Ирак - Мосул и на разработването на сходни планове за офанзива в Ракка, Сирия.

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини