От х:

Днес в x:

22 деца в болница в Сливен, подозират хранително отравяне

22 деца на възраст между 5 и 10 години са настанени в Инфекциозно отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен с хранително отравяне.

16 от тях са от град Шивачево, а 5 – от град Твърдица. Всички деца са добре. За случая е уведомена Регионална здравна инспекция – Сливен, съобщиха от лечебното заведение.

Екип от трима лекари от Областната дирекция за безопасност на храните в Сливен е бил в град Шивачево, където е взета проба от готовата храна, която е давана на децата в детската градина, както и от всичко, доставено от доставчиците, съобщи директорът на дирекцията д-р Пламен Пенчев. 
Пробите днес се зареждат, като резултатите ще бъдат готови след 72 часа.(

"Аз имам информация за 16 деца от детската градина в Шивачево, които са се почувствали зле, 4 са били само прегледани. Дадох препоръка на кмета децата днес да не посещават детската градина, но решението е негово“ , допълни д-р Пенчев. 

"16 деца от детската градина в Шивачево с повръщане са  откарани в областната болница на Сливен около 16.30 ч. на 10 ноември. 12 от тях са хоспитализирани в Инфекциозното отделение със съмнения за хранително отравяне", каза  на Община Твърдица Атанас Атанасов.

Децата са били придружени от директорката на детското заведение, част от персонала и от кмета на Шивачево Петко Петков.

"Децата повръщаха, но нямаше такива, които да са в тежко, критично състояние. Надяваме се до ден-два да ги изпишат", каза Атанас Атанасов.

Тази сутрин той е получил информация и за четири деца от гимназията в Твърдица, които са настанени в болница.

Веднага за случая са били уведомени РЗИ – Сливен и Областната дирекция за безопасност на храните - Сливен. 

"Съмненията са за хранително отравяне, но трябва да минат 72 часа, за да знаем със сигурност”, каза още кметът на Твърдица.

Атанасов е разпоредил днес детската градина в Шивачево да не приема деца, но е сформирана сборна група за родители, които няма на кого да оставят децата.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини