От х:

Днес в x:

Парламентът няма да заседава преди балотажа

В периода между балотажа за президентските избори - 9-11 ноември, парламентът няма да има пленарни заседания.

Това решиха депутатите по предложение на ПГ на Реформаторския блок и  Патриотичния фронт, съобщи БТА. 

През това време народните представители няма да ползват служебен транспорт, освен в дните, когато има парламентарни комисии. 

"За" бяха 107 депутати, 14 - "против", трима се въздържаха. Извънредно заседание ще има идния вторник (15 ноември) от 14.00 часа. Дневният ред ще е този от днес, който бе гласуван в началото на деня.

От БСП бяха против депутатите да прекъсват работата си през седмицата. Лидерът на социалистите Корнелия Нинова припомни на мнозинството, че на първия тур 3,5 млн българи са казали "Не ви харесваме, искаме да работите повече, да не харчите толкова много пари като субсидии, а да работите за нашите интереси". 

Тя се опита да прокара тезата си като декларация от името на ПГ, което правилникът на НС не позволява, тъй като е по точка от дневния ред. 

Изявлението на Нинова беше прекъснато от председателстващия заседанието Димитър Главчев, а тя, на свой ред, продължи с декларацията, но вече с други акценти. 

За да са полезни законите за обществото, а не да са под въздействието на популизма, да направим извънредно заседание идния вторник и удължен парламентарен контрол, предложи председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. 

 

Коментари в сайта

Последни новини