От х:

Днес в x:

107 машини чистят снега в Кърджалийско

Подготовката за зимата в Кърджалийско е в ход. За обезпечаване на зимното поддържане на пътищата в Кърджалийско ще бъдат на разположение 107 машини в т. ч.комбинирани машини за снегопочистване, грейдери, ротори, товарачни машини. Месец преди началото на зимния сезон са доставени над 50 на сто от необходимите количества химикали и инертни материали , като доставките продължават.

Поддържането е възложено на ДЗЗД ”РПМ Кърджали 2014” с четиригодишен договор до 2018 г. с водещ партньор „Пътстройинженеринг” Кърджали.

„В периода от април до октомври т. г. успяхме да подобрим технико – експлоатационно състояние на по-голяма част от пътната мрежа в областта. Вложени са 2 млн.лв. за направа на машинни и ръчни кърпежи, почистване на окопи , подмяна на ограничителни системи и освежаване на пътна маркировка”, обясни директорът на ОПУ Кърджали инж. Иван Гавазов.

Той уточни, че до края на месец ноември ще приключат дейностите по възстановяване на компрометирани участъци на две пътни отсечки – „Чифлик- Стремци -Черноочене” и „Звездел – Голяма чинка-Токачка”. И в двата случая има пропадане на лявото платно за движение.

Общата дължина на републиканската пътна мрежа в област Кърджали е близо 658 км.

Източник: http://www.kmeta.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини