От х:

Днес в x:

Прокуратурата проверява операциите в пловдивския онкодиспансер

Районната прокуратура в Пловдив се е самосезира по материали в медиите, че в Комплексния онкологичен център в града се извършват радикални операции на пациенти, без да има необходимост от тях. По-рано проверка започна и агенция “Медицински одит“.

До проверката се стигна след изнесени от предаването “Господари на ефира“ пет случая на пациентки, на които са извършени тежки операции с отстраняване на органи, за които последващи медицински становища твърдят, че са неоснователни.

От прокуратурата съобщават, че по повод сигналите незабавно е разпоредена проверка по чл. 134 ал. 1 от Наказателния кодекс – за причиняване на тежка или средна телесна повреда другиму поради незнание, или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

В най-кратки срокове ще бъдат изискани данните от медицинския одит, извършен от Министерството на здравеопазването, всички материали от излъчени телевизионни предавания и публикации в медии за пострадали лица, както и са планирани други действия с цел събиране на възможния обем от данни.

Източник: http://www.mediapool.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини