От х:

Днес в x:

Плевнелиев: Не се боря за заплата и постове

Не се боря нито за заплата, нито за постове и никога не съм го правил, коментира президентът Росен Плевнелиев в Пловдив.

Надявам се след като съм първият български държавен глава, който с ясни аргументи отказа да се кандидатира за втори мандат веднага след първия, най-после всички да са разбрали, че не се боря нито за заплата, нито за постове и никога не съм го правил.

Това коментира президентът Росен Плевнелиев по повод спекулации, че българският държавен глава е сред вероятните приемници на вицепрезидента на ЕК Кристалина Георгиева, след обявеното от нея предстоящо оттегляне от поста.

Премиерът Бойко Борисов заяви по този повод, че президентът Росен Плевнелиев не е вариант за позицията на Георгиева в ЕК и той ще бъде президент до края на януари, както е по Конституция.

Запитан как ще отговори на коментарите, че може да бъде евентуалният наследник на Кристалина Георгиева в Европейската комисия Плевнелиев отговори: 
"Надявам се през последната година и половина на всички да е станало ясно кой съм аз и за какво се боря". 

Той добави, че не е станал министър и президент нито заради високите заплати, нито заради представителността и високите позиции. Но ако мога да бъда полезен и на България, и на Европа по всеки смислен начин - аз съм там и ще бъда там, добави държавният глава. 

Плевнелиев коментира и проектобюджета за 2017 г., който вчера Министерски съвет одобри и внесе в парламента. 

Планираните в проекта на Закон за държавния бюджет за 2017 г. средства за отбрана отговарят на поетите ангажименти за достойното членство на България в НАТО и на очакванията за ускорена модернизация на Българската армия, каза Плевнелиев и определи предложените бюджетни параметри като „справедливи и разумни". 

Върховният главнокомандващ изрази надежда, че в рамките на дебатите по параметрите на Бюджет 2017 ще бъде обърнато внимание и на недостатъчното заплащане на военнослужещите в Българската армия. 

Плевнелиев уточни, че в бюджета за отбрана са заложени около 200 милиона лева за новия изтребител, предвидени са достатъчно пари и за българските ВМС, и за строителство на нови патрулни кораби, и за поддържането на самолетите МиГ-29.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ян
    янко митев --придворен
    1 -1
    16:56, 1 ное 2016
    Полезен на България едва ли той 5 г нищо не направи За Европата -ДА Най много да се ерчи пак на Русия и да иска война А за парици ---има си вила на морето в Гърция имоти и т н като всеки обикновен българин
Последни новини