От х:

Днес в x:

14 °C

Бъдещите строители показаха майсторлък за празника на професията в Дървото

Изображение 1 от 6

  Учениците от 11-ите класове на Професионалната гимназия по дървообработване и строителство“ Цар Асен II” демонстрираха днес различни техники за зидане, полагане на мазилка и боядисване.

  Така учениците отбелязаха днешния Димитровден, който е професионален празник на архитектите, строителите, и строителните инженери.

  „Решихме тази година да отбележим празника, който със сигурност в бъдеще ще се превърни в професионален за много от нашите ученици, по нетрадиционния начин-с демонстрация на живо.“, разказа за идеята директорът Невена Добрева.

  Докато част от учениците присъстваха в конферентната зала на гимназията на презентация за развитието на строителството от миналото до модерните многофункционални сгради, възпитаниците от 11 клас в паралелката по “Строителство и архитектура“ строяха, боядисваха и замазваха пред залата.

  Така се появи зидария от тухли, а на отсрещната страна - от итонг.

  Ралица и Бонислава от 11 Б пък показаха завидна техника и фантазия по интериорното и екстериорно боядисване и замазване.

  Ралица показа как се прави „влачена“ мазилка, като за лаиците подсказа, че най-важното при този метод на полагане е материала да се налага с издърпване от долу нагоре.

  Бонислава пък показа как върху латексова основа човек може да развихри фантазията си и с още няколко нюанса да разведри обстановката в някои от кътчетата у дома.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   Ба
   Бай Иван - пилето
   9 -3
   18:17, 26 окт 2016
   Какви години дойдоха, едно време в дървото ходеха най-закъсалите и тъпи ц***** да стават зидаромазачи, сега млади момичета ще ми правят мазилки и ще градят с тухли. Какво има толова в тази проста работа, та трябва да си губиш времето да учиш 4 години за зидаромазач? Бай Тодор Живков ги учеше за две седмици в строителни войски.
  • 2
   Си
   Симеон Севов
   4 0
   19:55, 26 окт 2016
   Браво Ботукс, от тебе ще стане майстор, цял живот тухли да редиш !
  • 3
   Чв
   ЧВОР
   2 0
   08:45, 27 окт 2016
   Абе,къде се слага ударението на това,на което модерните "журналисти"казват дървото.Де гиди дърво неокастрено.
  • 4
   Долу герб

  Хороскоп за 31.03.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Очаква ви един динамичен ден, изпълнен с много предизвикателства и немалко успехи. Имате шанса да стигнете до задоволително ниво на делата си, особено на най-важните за вас. Направете всичко възможно да спазите обещанията, дадени на близки хора.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Имате доста работа днес, затова не се разсейвате с неща, които могат да ви отдалечат от работата ви, а предпочитате да се съсредоточите и да изпълните всичко в желания срок. Въпреки това обаче е възможно да ви убягнат важни въпроси днес, на които ще се наложи да обърнете внимание по-късно. Научавате добра новина, свързан с ваш делови проект.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Дайте най-доброто от себе си и станете по-отзивчиви към хората край вас, това ще ви спечели симпатиите им. Предстои ви важен и добре платен ангажимент, чието успешно осъществяване ще повиши и финансите ви. Не смесвайте разума с чувствата, за да не стигнете до нежелани ситуации.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Търсите поле за изява, но това което ви се предлага не ви удовлетворява. По този начин само затваряте пътищата си за развитие и едва ли ще останете доволни от резултата. Разширете контактите си, потърсете нови начини за реализация, но в никакъв случай не спирайте на едно място. Скоро ще усетите положителната промяна.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес настроението ви е променливо и това се отразява на държанието ви с околните. Не допускайте обаче емоциите да влошат отношенията ви с хора, на които държите. Усамотете се и се заемете с нещо, което ви е приятно и ви разтоварва. Любовта ще озари живота ви и ще се увеличат възможностите ви за успешно приложение на вашия професионализъм.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Не бъдете безучастни и ще намерите своето място, ако сте без работа. В бизнеса нещата стоят по-различно, не всичко ще зависи от личното ви желание и усилия. Въпреки трудностите ще имате своите успехи днес. Тревожещ ви здравословен проблем ще отшуми. Активността ви в тази посока е дало добри резултати.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Получено възнаграждение за работата ви през последните дни ще направи деня ви по-спокоен, ще подобри настроението и семейния ви бюджет. Други ще стартират нов проект, с което отговорности им ще нараснат, но добре сте преценили всичко. Пропорционално на усилията ви ще бъде и заплащането.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Влагайте въображение във всичко, което правите през деня. Скъсайте с традиционното, ако имате по-добро предложение. Никъде не е казано, че една работа не може да се свърши и по-добре. Ако резултата е същия или по-добър, значи сте се справили чудесно. Никога не е късно да експериментирате. Подходете непретенциозно, за да не съжалявате, ако не сполучите. Не забравяйте да се усмихвате и със сдържано поведение вървете напред.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Съобразявайте се с обстоятелствата днес повече от обикновено и няма да сгрешите. Ще повишите интереса си към конкретна сделка или сфера, която ви привлича с перспективите си. Готовността ви за действие ще привлече на ваша страна хора, имащи позиции там и това ще ви носи предимства.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Изпитвате известни колебания относно личен въпрос днес. Трудно ще ви е да вземете от раз решение, затова бихте могли да се посъветвате с хората около себе си. Със сигурност има човек на когото бихте могли да се доверите, затова не се притеснявайте да го сторите. За предпочитане е да си останете у дома вечерта и да си починете добре.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Жадувате за повече спокойствие и скоро ще го имате. Владеете положението и ще приключите с ангажиментите си в рамките на деня. Атмосферата на дома ще ви помогне да се отпуснете. Доволни ще бъдете и от жеста на някого, ще ви изненада приятно. Почивните дни обещават да са без сътресения.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще се справите отлично със задълженията си и ще постигнете споразумения, от които тепърва ще черпите дивиденти. Запазете спокойствие, ако ви се налага да общувате с административните органи. Самотните ще срещнат интересен партньор и ще изпитат вълнуващи емоции. Пожелайте си нещо хубаво.
  31 мар 2020
  Последни новини