От х:

Днес в x:

Бъдещите строители показаха майсторлък за празника на професията в Дървото

Изображение 1 от 6

    Учениците от 11-ите класове на Професионалната гимназия по дървообработване и строителство“ Цар Асен II” демонстрираха днес различни техники за зидане, полагане на мазилка и боядисване.

    Така учениците отбелязаха днешния Димитровден, който е професионален празник на архитектите, строителите, и строителните инженери.

    „Решихме тази година да отбележим празника, който със сигурност в бъдеще ще се превърни в професионален за много от нашите ученици, по нетрадиционния начин-с демонстрация на живо.“, разказа за идеята директорът Невена Добрева.

    Докато част от учениците присъстваха в конферентната зала на гимназията на презентация за развитието на строителството от миналото до модерните многофункционални сгради, възпитаниците от 11 клас в паралелката по “Строителство и архитектура“ строяха, боядисваха и замазваха пред залата.

    Така се появи зидария от тухли, а на отсрещната страна - от итонг.

    Ралица и Бонислава от 11 Б пък показаха завидна техника и фантазия по интериорното и екстериорно боядисване и замазване.

    Ралица показа как се прави „влачена“ мазилка, като за лаиците подсказа, че най-важното при този метод на полагане е материала да се налага с издърпване от долу нагоре.

    Бонислава пък показа как върху латексова основа човек може да развихри фантазията си и с още няколко нюанса да разведри обстановката в някои от кътчетата у дома.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ба
      Бай Иван - пилето
      9 -3
      18:17, 26 окт 2016
      Какви години дойдоха, едно време в дървото ходеха най-закъсалите и тъпи ц***** да стават зидаромазачи, сега млади момичета ще ми правят мазилки и ще градят с тухли. Какво има толова в тази проста работа, та трябва да си губиш времето да учиш 4 години за зидаромазач? Бай Тодор Живков ги учеше за две седмици в строителни войски.
    • 2
      Си
      Симеон Севов
      4 0
      19:55, 26 окт 2016
      Браво Ботукс, от тебе ще стане майстор, цял живот тухли да редиш !
    • 3
      Чв
      ЧВОР
      2 0
      08:45, 27 окт 2016
      Абе,къде се слага ударението на това,на което модерните "журналисти"казват дървото.Де гиди дърво неокастрено.
    • 4
      Долу герб
    Последни новини