От х:

Днес в x:

Шугейт бързо стана хит в интернет

Скандалът с обидния жест на иракския журналист, който захвърли двете си обувки към президента на САЩ Джордж Буш, се разгоря с пълна сила и в интернет.

Появиха се карикатури, колажи и поне две онлайн игри.

Заглавията и съдържанието са пълни със свеж хумор, игра на думи и всичко това на гърба на ветерана Буш, на когото му остават броени дни като президент на най-великата световна сила.

Първата игра се нарича „Bushs Boot Camp" („Тренировъчен лагер на Буш"). Играчът е в ролята на агент от Сикрет Сървиз, службата, която бди денонощно над държавния глава.

Целта е да застреля летящите към президента обувки, преди те да го ударят. Заглавието съдържа намек, че отсега нататък агентите май трябва да бъдат обучавани и в стрелба срещу летящи обувки.

Втората игра „Flying Babush" („Летящият Бабуш" - марка зимни обувки) поставя играча на мястото на президента. Той печели точки, в зависимост от това колко атаки успява да избегне.

Подобен интернет фурор имаше преди две години, когато бившият капитан на националния отбор по футбол на Франция Зинедин Зидан удари с глава италианеца Марко Матераци по време на разгорещен спор между двамата на мач от световното първенство.

Източник: technews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини