От х:

Днес в x:

Една любов, една вражда, един багер... Ромските Ромео и Жулиета

Забранена любов между 16-годишните Ромео и Жулиета вдигна на крак полицията в Бяла Слатина. Войната между враждуващите ромски фамилии от прословутата улица "Латинка" в града доведе до изпотрошени домове и автомобили. За щастие, всички са живи и здрави. А накрая Монтеки и Капулети дори си стиснаха ръцете.

Всичко започнало преди няколко месеца, когато невръстните Камен и Грасиела от ромската махала в Бяла Слатина решили се вземат.

"Избягахме и решихме да се женим, не съм я взел насила. Баща й не е доволен, не иска да бъде тя при мене, защото аз съм лещарин, пък тия са калайджии. Верите ни не са еднакви, тия са по-богати и затова", обяснява младежът пред bTV.

Бащата на девойката - Шибил, твърдял, че е открадната и си я прибрал с полиция. Но това не му стигнало. Преди няколко дни, почерпен, се качил на багер и съборил оградата и стената на лятната кухня на враговете си, прегазил и един автомобил.

Срещу таткото нарушител на обществения ред е образувано досъдебно производство. Въпреки това привържениците на влюбения Ромео решили на свой ред да си отмъстят, като нападнали бащата на Грасиела и имота му. В резултат изпотрошили стъклата на няколко коли.

Впоследствие пред дома на Шибил се изсипали пет полицейски патрула. "Предната вечер извади една пушка, всичките го видяха. Обаче три дни полицаите стоят пред тях и ги вардят, защото той има пари и им дава, носят на полицаите кафета, мекици, да ядат закуски. А нас защо ни не вардят, че ни събориха къщата?", оплаква се жена от другата фамилия.

От полицията са категорични, че пазят обществения ред и не вземат страна и че оръжие и стрелба в махалата не е имало. Любовната драма обаче се заплита, защото влюбените са разделени и Грасиела вече е зад граница. Баща й я пратил там. Връзката продължава от разстояние.

Дали влюбените ще се съберат, засега не е ясно, но Монтеки и Капулети се разбраха поне за едно - за щетите. Шибил платил за стореното със строителната машина.

Малко по-късно засиленото полицейско присъствие в махалата бе свалено.

Източник: http://www.dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини