От х:

Днес в x:

Празнуваме цял месец Деня на Кърджали

Продължават проявите, посветени на Деня на Кърджали.

На 19 октомври, сряда, в Кърджали ще се проведе кръг от държавното първенство по бокс в спортната зала „Арпезос”. Двубоите започват от 16 часа. Същия ден в парк „Арпезос-Север” малките граждани на Кърджали от детските градини ще участват в спортен празник „С игри да станем по-добри” от  10.30 часа.

В четвъртък в  детска градина „Снежанка” в село Енчец  откриват празник на мекицата  от 10.30 часа. Същия ден Дружеството на художниците в Кърджали представят изложбата, посветена на Деня на Кърджали от 17.30 часа в Керимовата къща. От 18.30 часа започва  празничният концерт на съставите към Общинския център за култура и младежки дейности в Дома на културата.

Денят на 21 октомври, празника на Кърджали, петък,  е обявен за Ден на отворените врати в Регионалния исторически музей от 9 до 17 часа. Сутринта в 9.30 часа полагат венци и цветя пред паметника на генерал Васил Делов, след което от 10 часа започва Тържествената сесия на Общинския съвет в Дома на културата. От там от 11.30 часа тръгва празнично шествие на учебните заведения до Паметника на Освободителите в Градската градина. Тържественият ритуал по случай Деня на Кърджали започва в подножието на паметника от 12 часа, след което ще има концерт. Пред бившия постамент на Георги Димитров до театъра от 16 часа младите хора ще участват в открита младежка сцена.

Вечерта  на 21 октомври от 18 часа в Дома на културата ще свири американската рок група „ACIDIC”. Гостуването й в България е по покана на Американското посолство, а концертът в Кърджали се реализира със съдействието на Дружество „Приятели на САЩ” и община Кърджали.

За дните от 22 до 30 октомври са предвидени международен турнир по футбол за ветерани, международен турнир по тенис на корт,  трети Международен Фото салон и Национален празник на Детското изкуство  „Вълшебният свят на Родопите – Кърджали 2016”.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини