От х:

Днес в x:

Шофьорът-рушветчия бил служител на валията в Къркларели

    Турският шофьор, който беше арестуван в неделя за подкуп на полицай, ще остане за постоянно в ареста. Това реши днес Хасковския окръжен съд.

    47-годишният мъж от турския град Къркларели беше закопчан в неделя в Свиленград. Обвиняемият Аднан шофирал лек автомобил и бил спрян за рутинна проверка от полицейски патрул. За да не му съставят акт за административно нарушение, той подхвърлил в автомобила на полицаите банкнота от 50 евро. Служители не взели парите и веднага уведомили дежурния екип към районното в Свиленград.

    Днес окръжна прокуратура-Хасково поиска Аднан да бъде оставен за постоянно в ареста, тъй като живее в Турция и няма постоянен адрес в България. Заради това той може да се укрие, посочи прокурор Делчо Лавчев.

    Защитникът на турския гражданин – адвокат Илия Бабаджанов поиска клиентът да му да бъде освободен с „парична гаранция“ и посочи, че Аднан работи като държавен служител в областната управа и има добри характеристични данни.

    Съдия Тодор Хаджиев обаче остави обвиняемия за постоянно в ареста. Решението подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

    Ива Иванова 

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Да
      Данчо
      2 0
      08:40, 6 окт 2016
      Явно малко е подхвърлил, иначе нямаше да има тази новина...Ама много честни ушеви, бе!
    Последни новини