От х:

Днес в x:

Момата затрил мутра и пенсионер. Бавят Тракиец заради далавера на Гагаузов. Преглед на печата

Соченият за убиец на семейство Бейтула - Недялко Димитров–Момата, е затрил още двама души, подозират криминалисти от Стара Загора, пише "Новинар юг". След залавянето му полицаите открили сходен почерк при убийството на Тотьо Тотев от Казанлък и пенсионера Беньо Кръстев от гълъбовското село Мусачево. Чака се балистична експертиза, която да потвърди или отхвърли версията на ченгетата.

Пазарът на нови коли замръзна, пише в челен материал на първа страница "Новинар юг". Продавали се по едно две возила месечно. Причината е в затягането на условията за кредитиране.

Жертват половин заплата за по-високо майчинство, четем още в броя. Жанета Козарева броила всеки месец на шефката си по 225 лева, за да получава 400 лв. след като роди.

Почват ремонт и в "Левски", оправят покрива на ПМГ, отбелязва още изданието.

Общините вземат по долар на тон нефт през Бургас-Александуполис, пише още в броя. Уверението е на шефа на "Транс-Болкан Пайплан" Любомир Денчев. Това е фирмата, която ще гради тръбопровода.

Битката за Хасково – два мандата на тезгяха, пише на 6 и 7 страница вестникът. В обширния материал се броят мандатите на партиите за изборите догодина.

Бавят "Тракиец" заради далавера на Гагаузов, съобщава над главата си "Хасковска Марица".Темата е разработена на цялата 4 страница. Там четем, че забавянето на финансирането и различните сигнали за пречиствателната, които идват от строителното министерство, се дължат на нагласяването на търга. Фирмите, които трябва да спечелят на всяка цена, са "Елфи тех" и "Аква Модул", и двете на Жеко Ганев.

Болницата без кръв, съобщава още от първа страница изданието. Вчера хасковлията Петър Петров изпадна в критично положение, след като се оказа, че няма запаси от кръвна група "В".

Кризата удари хайван пазара преди Байряма, четем още в броя. Цените на кочовете паднали и пак няма купувачи, жалват се търговци.

Депутат от Атака бяга в Кърджали, пише още вестникът. Става дума за депутата Георги Димитров, който бил неразпознаваем в Хасково. Щял да се кандидатира от Кърджали. Друг местен депутат – Иван Илчев, пък се самопредлагал в Ямбол

Домашен арест за съучастник на експрокурор, четем още на страницата. Съдът промени мярката на Никола Милушев от "парична гаранция" в "домашен арест". Той е обвиняем заедно с бившия прокурор Стоян Апостолов в измами с недвижими имоти.

И Минерални бани скочи срещу депото, пише вестникът.12 от общинските съветници гласували против комплексното разрешително за сметището край Ябълково.

Досиетата на всички журналисти – на масата. Това казва в интервю политическият коментатор на радио SBS Пламен Асенов от Кърджали. Той смята, че бившите агенти на ДС, действащи журналисти, нанасят по-голяма вреда на обществото дори от президента, защото пробутват лъжи, маскирани като истини. Според него целият български преход е един сценарий, разработен от Държавна сигурност и осъществяван в продължение на 20 години.

Като допълнение по темата в броя е публикуван матириал с продължение на Тома Биков за досието на Доган – агент Сава. Според докладите на оперативни работници от ДС Ахмед Доган казва: "Аз се свързах на живот и смърт с маркс-ленинската философия, с комунистическата идеология".
Докладът е на кап. Маринов от ДС след "приемането на обекта" от полк. Сълов.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини