От х:

Днес в x:

Турция провеждала най-мащабната операция срещу кюрдите в Диарбекир в историята си

Турция провежда най-голямата операция в историята си срещу кюрдските бойци в югоизточната част на страната. Това обяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от „Ройтерс”.

Той уточни, че се предприемали стъпки за прочистване на държавните институции от поддръжници на Кюрдската работническа партия (ПКК), което било ключов елемент от борбата. Също така Турция ще продължи военната си операция в Сирия, допълни Ердоган по време на реч в Анкара пред ръководителите на вилаетите (валиите).

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    АТ
    а такаааа
    1 -1
    21:17, 8 сеп 2016
    Турция прочиства държавните си институции от поддръжници на Кюрдската партия, пък ние се чудим каква власт още да дадем на ДПС и узаконяваме всякакви нови етнически партии (ДОСТ). Да не би да прави това нашето правителство за да не му пуснат пак бежанците ..смях, смяяяях.Работата ни е спукана ако продължаваме така. Трябва да правим точно като тях - трябва да направим пълно прочистване на държавните ни институции от всякакви такива елементи - никакви ДПС-та, никакви КасимДаловци, никакви Достове - всичко това да се обяви за противозаконно!
    • Ту
      Турчин
      1 0
      00:07, 9 сеп 2016
      Не си този, който решвата това. Българските граждани са избрали демокрацията, така че ДПС ще съществува до края на съществуването на Българската държава като демократична. Като искаш да се махне ДПС, отиваш и гласуваш за комунистическата партия, а не за ГЕРБ.
Последни новини